Αρχική Videos Συντηρητικοί και ακροδεξία σαρώνουν στην Ισπανία

Συντηρητικοί και ακροδεξία σαρώνουν στην Ισπανία

0

Πρόωρες εκλογές στις 23 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ! Και αυτό διότι το Σοσιαλιστικό κόμμα στο οποίο ηγείται κατέγραψε τεράστιες απώλειες στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές με τους συντηρητικούς και την ακροδεξιά να αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Σημειώνεται ότι οι Ισπανικές εκλογές πρέπει να γίνουν κανονικά στο τέλος του χρόνου, αλλά ο Σάντσεθ πήρε αυτή την απόφαση βλέποντας την κατάσταση που διαμορφώνεται και τη δυσφορία του κόσμου. Σε τηλεοπτική του δήλωση
ανέλαβε την προσωπική ευθύνη για την κακή εμφάνιση του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με σχεδόν όλες τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας στα χέρια του κεντροδεξιού κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του μακροχρόνιου σοσιαλιστικού προπύργιου της Σεβίλλης.

«Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι Ισπανοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να αναλάβουν την ηγεσία», είπε ο Σάντσεθ, προσθέτοντας ότι είναι καιρός να αφήσουμε τον κόσμο «να πάρει το λόγο και να καθορίσει την πολιτική κατεύθυνση της χώρας». Η απόφαση να προκηρύξει πρόωρες γενικές εκλογές είναι τολμηρή για τον Sánchez, ο οποίος ολοκληρώνει την τετραετή θητεία του στο τιμόνι της πρώτης κυβέρνησης συνασπισμού στην ιστορία της χώρας .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments