Αρχική Videos «Προσοχή, έρχεται τεράστια έκρηξη στην Ευρώπη λόγω Κοσσυφοπεδίου!»

«Προσοχή, έρχεται τεράστια έκρηξη στην Ευρώπη λόγω Κοσσυφοπεδίου!»

0

Τον κίνδυνο μιας τεράστιας έκρηξης στην Ευρώπη λόγω των εντάσεων μεταξύ Κοσοβάρων και Σέρβων «βλέπει» ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ.

«Μια τεράστια έκρηξη μπορεί να συμβεί στο κέντρο της Ευρώπης… Η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά η Δύση έχει χαράξει μια πορεία για την πλήρη υποταγή οποιουδήποτε εκφράζει με κάποιο τρόπο τη γνώμη του», είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην Κένυα.

Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν εντάσεις και διαμαρτυρίας μετά τις εκλογές του Απριλίου στο Κοσσυφοπέδιο οι οποίες μποϊκοτάροταν από τον κόσμο. Παρά το πενιχρό ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων, κάτω από 3.5 % οι εκλογές κηρύχθηκαν έγκυρες. Η Σερβία έθεσε τις δυνάμεις της σε πλήρη ετοιμότητα μάχης και τις μετέφερε κοντά στα σύνορα μετά την καταστολή της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.

Νέες εντάσεις σημειώθηκαν στην περιοχή ότι οι ηγέτες του μεγαλύτερου φιλοσερβικού κόμματος στο Κοσσυφοπέδιο, ζήτησαν από την υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ ειρηνευτική δύναμη να αφαιρέσει τη σημαία της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου από δημοτικό κτίριο και να αποσύρει την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου από τα βόρεια της περιοχής, ανέφερε η Ραδιοφωνική Τηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου (RTK).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments