Αρχική Εκδηλώσεις Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ

0
Dodekanisos

Mε την ευκαιρία της επετείου των 40 χρόνων από τον θάνατο της  Μαρίας Κάλλας, το φεστιβάλ αφιερώνει μια συναυλία στη μνήμη της με τη συμμετοχή δυο διακεκριμένων πρωταγωνιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Βασιλική Καραγιάννη- σοπράνο, τον Γιάννη Χριστόπουλο- τενόρο και την Σοφία Ταμβακοπούλου στο πιάνο.

Μια ακόμη μαγική βραδιά μουσικής με υπέροχες φωνές, στο Παλάτι  του Μεγάλου Μαγίστρου-Των Ιπποτών, στην ιστορική Μεσαιωνική Πόλη , η οποία έχει χαρακτηρισθεί από την Unesco μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου  γιορτάζει φέτος την επέτειο για τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή του και είναι αφιερωμένο στην 70η επέτειο της επανένωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2017,  οργανώνεται από τον πολιτιστικό οργανισμό “Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου”,  υπό  την Καλλιτεχνική και Γεν.   Δ/νση της   Συμβούλου  Διαχείρισης   Πολιτισμού  κ. Πηνελόπης Σερδάρη και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου,  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της  Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο και του ΕΟΤ.

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, 2017
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Καλλιτεχνική & Γεν. Διεύθυνση
Πηνελόπη Σερδάρη

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΣΟΠΡΑΝΟ

Η σοπράνο κολορατούρα Βασιλική Καραγιάννη γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο , στο ακορντεόν και τα θεωρητικά σε Ωδείο της πόλης. Πήρε δίπλωμα Μονωδίας από το Εθνικό Ωδείο παράρτημα Γλυφάδας με διάκριση και βραβείο ενώ συνέχισε τις σπουδές της δίπλα στον Γιοζεφ Μετερνιχ στο Μόναχο.
Απο νεαρή ηλικία ξεκίνησε την συνεργασία της με Εθνική Λυρική Σκηνή οπου συνεχιζει αδιακοπα απο τοτε, ερμηνευοντας τους πιο αντιπροσωπευτικους ρολους στο ρεπερτοριο της σοπρανο κολορατουρας.
Το 2012 εκανε το ντεμπουτο της στο Θεατρο αλα Σκαλα του Μιλανου  ερμηνευοντας τον ρολο της Ολυμπιας στην οπερα Τα παραμυθια του Χοφμαν του Ζακ Οφενμπαχ σε σκηνοθεσια Ρομπερτ Καρσεν.

Εχει εμφανιστει σε μερικα απο τα μεγαλυτερα Λυρικα θεατρα του κοσμου, οπως : εκτος απο το θεατρο αλα Σκαλα του Μιλανου , Βασιλικη Οπερα του Λονδινου Κοβεντ Γκαρντεν , στη Βασιλικη Οπερα της Κοπεγχαγης , στο Μπουνκαμουρα Κονσερτ Χωλ του Τοκυο , στην Οπερα του Τοκυο , στο Μπιβακο Χωλ στο Οτσου της Ιαπωνιας , στην Κωμικη Οπερα του Βερολινου στο Σαν Καρλο της Ναπολης , στην Κρατικη Οπερα της Φλωρεντιας , στο θεατρο Σαν Καρλο της Λισσαβονας , στην Οπερα του Ντυσελντορφ, στο Σονι Κονσερτ Χωλ στο Τοκυο , κα

Το ρεπερτοριο της ειναι ευρυ περιλαμβανοντας τους περισσοτερους απο τους πιο αντιπροσωπευτικους ρολους της σοπρανο κολορατουρας, οπως : Βασίλισσα της Νύχτας στον Μαγικό Αυλό (Μότσαρτ) , Ολυμπία στα Παραμύθια του Χόφμαν (Όφενμπαχ) , Τζίλντα στον Ριγκολέττο (Βέρντι) , Βιολέττα στην Τραβιάτα (Βέρντι),Λουτσία στην Λουτσία ντι Λαμερμούρ (Ντονιτσετι) , Κονστάντσε και Μπλοντε στην Απαγωγή από το Σαράϊ (Μοτσαρτ), Αντινα στο Ελιξίριο του έρωτα (Ντονιτσέτι), Νορίνα στον Ντον Πασκουάλε (Ντονιτσέτι) , Τσερμπινεττα στην Αριαδνη στη Ναξο (Ρ.Στραους) , Ροζίνα στον Κουρέα της Σεβίλλης (Ροσίνι ) , Κοντεσσα Αντελε στον Κομη Ορυ (Ροσινι) , Αμινα στην Υπνοβατιδα (Μπελλινι),κ α
Εχει τραγουδησει σε συναυλιες σε σπουδαιες αιθουσες οπως : Καρνεγκι Χωλ της Νεας Υορκης , Κουιν Ελιζαμπεθ Χωλ και Καντογκαν Χωλ του Λονδινου, Μουσασινο Κονσερτ Χωλ στο Τοκυο, κα.

Εχει παρει το ειδικο βραβειο σε νεο καλλιτεχνη απο την Ενωση Ελληνων Θεατρικων και Μουσικων Κριτικων για την ερμηνεια της στο ρολο της Τσερμπινεττα στην οπερα Αριαδνη στη Ναξο του Ρ. Στραους σε παραγωγη της Λυρικης Σκηνης. Καθως επισης και το ειδικο βραβειο Ινγκα Λινγκαμπουε στην Ιταλια.
Εχει ηχογραφησει CD  και DVD οπως : Κουρεας της Σεβιλλης του Παϊζιέλο, “Δεηση” σε ποιηση Κ.Καβαφη και μουσικη Αθ.Σιμογλου , “Μονογραμμα” σε ποιηση Οδ.Ελυτη και μουσικη Γ.Κουρουπου, κα

Το 2006 ειχε την τιμη να ταξιδεψει με τον τοτε Προεδρο της Ελληνικης Δημοκρατιας Κωνσταντινο Στεφανοπουλο στις Βρυξελλες και εδωσε ρεσιταλ στην εκει Ελληνικη Πρεσβεια προς τιμην και ενωπιον των βασιλεων του Βελγιου.

Στα μελλοντικα της σχεδια μεταξυ αλλων θα τραγουδησει :

Βασιλισσα της Νυχτας στον Μαγικο του Μοτσαρτ στην Βασιλικη Οπερα της Δανιας, στην Κοπεγχαγη , Λουτσια ντι Λαμερμουρ του Ντονιτσετι στην Εθνικη Λυρικη Σκηνη σε συμπαραγωγη με την Βασιλικη Οπερα του Λονδινου Κοβεντ Γκαρντεν , Βασιλισσα της Νυχτας στην Εθνικη Λυρικη Σκηνη , στην Πρωτοχρονιατικη Συναυλια της Κρατικης Ορχηστρας Αθηνων στο Μεγαρο Μουσικης Αθηνων , κα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΕΝΟΡΟΣ

Ο Γιάννης Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του στο Κλασικό τραγούδι. Το 1998 κέρδισε την υποτροφία “Αλεξάνδρα Τριάντη” και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιταλία.

Επιστρέφοντας ξεκίνησε τις συνεργασίες του με την Εθνική Λυρική Σκηνή , τους οργανισμούς Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει συνεργαστεί με όλες τις σημαντικές ορχήστρες της Ελλάδος, έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις και συναυλίες σε διεθνή και Ελληνικά φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές. (Ελληνικό Φεστιβάλ, Δημήτρια, Φεστιβάλ Σαντορίνης, Λευκωσίας, Maggio Musicale Fiorentino, Carnegie Hall, Musikverein Brahms Saal, Auditorio Nacional de Musica Madrid, Cairo Opera House κ.α.)

Δισκογραφία: “Η επιστροφή της Ελενης” όπερα του Θάνου Μικρούτσικου παραγωγή EMI classics, “Στον τόπο μου τέλεια ξένος” κύκλος τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση του Φρανσουά Βιγιόν, “Το χρονικό της Αλώσεως” ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου βασισμένο στο χρονικό του Γεωργίου Φραντζή, “Η αποκάλυψη του Ιωάννου” ορατόριο του Τάσου Ιωαννίδη, “Σατυρικόν” ορατόριο του Δημήτρη Παπαδημητρίου, την κωμική οπερετα Le docteur miracle Georges Bizet. (Γαλλική παραγωγή).
Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ήταν πρόεδρος της Ενώσεως Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδος.

 

ΣΟΦΙΑ ΤΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΙΑΝΟ

Σπούδασε πιάνο, αρμονία, αντίστιξη και φούγκα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με τους Μ. Κοκκάλη, Γ. Καμπανά και Σ. Κλάψη.

Συνέχισε τις σπουδές πιάνου στην Αθήνα και το Παρίσι με τους Ε. Μουζάλα, A. Lefevre και B. Rigutto.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ως σολίστ βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς (Grand Konzerteum, Zeiler). Στο ενεργητικό της σημειώνονται εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ (Μ. Καλομοίρης, Ταξίδια στο Φαντασιακό, Διεθνές Φεστιβάλ Κυκλάδων).
Έχει συμπράξει με την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, την τηλεόραση και την διαφήμηση.
Την περίοδο 1995-2009 διετέλεσε καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο.
Από το 2006 ανήκει στο δυναμικό των Mουσικών Eκγυμναστών της  Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Σήμερα  έιναι Υπεύθυνη Μουσικής Προετοιμασίας και Μουσική Σύμβουλος σε θέματα Διανομών και Καλλιτεχνικού Συντονισμού του θεάτρου.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments