Αρχική Εκδηλώσεις Μαγευτική Μουσική Βραδιά στις Καλυθιές

Μαγευτική Μουσική Βραδιά στις Καλυθιές

0
Dodekanisos

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και η Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών διοργάνωσαν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 8.30μ.μ. στο προαύλιο του κοινοτικού καταστήματος Καλυθιών μια υπέροχη βραδιά με μουσική και τραγούδι.

Η χορωδία Chor der Freunde des Berthold-Gymnasiums από το Φράιμπουργκ της Γερμανίας υπό τη διεύθυνση του κ. Rainer Pachner συνάντησε μουσικά τη Φιλαρμονική Καλυθιών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Γιώργου Μαλωίνα και πρόσφεραν μία μουσική πανδαισία καθώς πλέχτηκαν αρμονικά η ανθρώπινη φωνή με τις νότες.

Η βραδιά άνοιξε με το χαιρετισμό του Προέδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανου Κυριαζή, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής ενώ υποσχέθηκε στους παρευρισκόμενους ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες συνεργασίες υψηλής αισθητικής και πολιτισμού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική Καλυθιών στο ρυθμό του παραδοσιακού ορχηστρικού «Μαύρη θάλασσα» και συνεχίστηκε με τη Χορωδία των Φίλων του Γυμνασίου Μπέρτχολντ που τραγούδησε τραγούδια κλασικών Γερμανών συνθετών της ρομαντικής περιόδου. Κατόπιν τη σκυτάλη πήραν οι ερμηνευτές Ανθή Πατσάη, Διαμαντής Σωτηράκης και Θεοδώρα Μαλωίνα που με φωνές κρυστάλλινες και μεστές τραγούδησαν ελληνικά και ξένα τραγούδια με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Καλυθιών σε ενορχήστρωση του κ. Γιώργου Μαλωίνα.

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν τραγούδησε η γερμανική χορωδία στα ελληνικά μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Γιάννη Ρίτσου, Ιάκωβου Καμπανέλλη κ.ά. H Χορωδία των Φίλων του Γυμνασίου Μπέρτχολντ επισκέπτεται τη Ρόδο για δεύτερη φορά και έχει συνεργαστεί με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου και το διευθυντή της κ. Μιχάλη Καλαεντζή, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών κ. Μιχάλη Καφεντζή στον κ. Rainer Pachner για την ουσιαστική συμβολή του στη δημιουργία της Χορωδίας και για τη συνεργασία του με το δήμο Ρόδου. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Pachner αποτελεί σημαντική προσωπικότητα της μουσικής αφού είναι αρχιμουσικός, μονωδός και συνθέτης και έχει συμβάλει στην ανάδειξη της Χορωδίας των Φίλων του Γυμνασίου Μπέρτχολντ διεθνώς.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής βράβευσε τον αρχιμουσικό και διευθυντή της Φιλαρμονικής Καλυθιών κ. Γιώργο Μαλωίνα για την πολιτιστική του προσφορά και την αναγνώριση της συμβολής του στην καταξίωση της Φιλαρμονικής. Ο κ. Μαλωίνας έχει δημιουργήσει μία ορχήστρα που αποτελείται από νέους ανθρώπους στους οποίους έχει εμφυσήσει ήθος, αγάπη για τη μουσική και διάθεση για συστηματική και μεθοδική δουλειά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού κ. Νικόλαος Μανωλάγκας καθώς και κοινό κάθε ηλικίας που χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους συντελεστές.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments