Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συνάντηση του δημάρχου με τους καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης

Συνάντηση του δημάρχου με τους καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης

0
Dodekanisos

Συνάντηση είχαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον Αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων κ.Τέρη Χατζηιωάννου, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Προβλήματα που έρχονται να προστεθούν σε μια πολλή κακιά τουριστική σεζόν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει και την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και του all-inclusive, που δεν αφήνει τους τουρίστες να χαλάσουν λεφτά και να κινηθεί  η αγορά.

Το θέμα που κυριάρχησε στις συζητήσεις ήταν η απρόσκοπτη πρόσβαση των επισκεπτών στην Μεσαιωνική Πόλη, που δυσχεραίνεται ή και εμποδίζεται σε αρκετές περιπτώσεις από την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την ανεπαρκή συγκοινωνία, τα χαλασμένα μηχανήματα της ελεγχόμενης στάθμευσης, τον συνωστιμό των τουριστικών λεωφορείων και την δυσφήμιση που γίνεται στην περιοχή από τις πρακτικές επαγγελματιών που δεν συμμορφώνονται με τις κείμενες διατάξεις και πρακτόρων που προωθούν τους επισκέπτες σε εκδρομές εκτός της Παλιάς Πόλης.

Οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών, κατ’αρχήν αποδέχθησαν το γεγονός ότι σε σχέση με άλλες χρονιές έχει παρατηρηθεί μια βελτίωση τόσο στην αστυνόμευση για την πάταξη της ατιμωρησίας όσο και σε παρεμβάσεις που βοήθησαν σε κάποιο βαθμό την κατάσταση. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά που επιβάλλεται  να γίνουν κι  έτσι ζήτησαν από το δήμαρχο:

Την αντικατάστσαη των χαλασμένων μηχανημάτων για να πληρώνουν τουλάχιστον εκείνοι οι καταστηματάρχες, που καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης, χωρίς να νοιάζονται για το γενικότερο καλό.

Την επέκταση της ζώνης στάθμευσης και δημιουργία θέσεων μοτοποδηλάτων και φορτοεκφορτώσεων για την αποσυμφόρηση της αγοράς.

Την μεταφορά των τουριστικών λεωφορείων προσωρινά εντός του λιμανιού της Κολώνας για την αποφυγή συνωστισμού μπροστά από την Μεσαιωνική Πόλη.

Την άμεση δημιουργία του πάρκινγκ που ετοιμάζει ο δήμος στην Ακαντιά και μέχρι τότε, την χρήση των πάρκινγκ του Πανεπιστημίου και του Αγίου Παντελεήμονα.

Την παρέμβασή του στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τις εταιρίες των κρουαζερόπλοιων που προωθούν του τουρίστες σε εκδρομές εκτός της Πόλης ή τους αφήνουν εντός για λιγότερο από μια ώρα,κατευθύνοντας τους  έτσι  σε συνεργαζόμενους επαγγελματίες και προορισμούς.

Τέλος διαπιστώθηκε  η ευθύνη κάποιων καταστηματαρχών που συμβάλλουν στην περαιτέρω δυσφήμιση με την αισχροκέρδεια τους, η οποία ευνοείται από την έλλειψη αγορανομικού ελέγχου.

Ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος άκουσε τα αιτήματα με προσοχή, έδειξε θετική στάση απέναντι σε όλα και τους ενημέρωσε ότι:

-Έχει ήδη δρομολογηθεί η αντικατάσταση των μηχανημάτων ελεγχόμενης στάθμευσης

-Θα δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για πέντε τουριστικά λεωφορεία, στην πύλη Αρνάνλδου, αφού μεταφερθεί το κιόσκι της ανακύκλωσης στο Καρακόνερο.

-Έχει ήδη δοθεί εντολή για ταχεία εκτέλεση του έργου του νέου πάρκινγκ στην Ακαντιά

-Θα εξεταστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες το αίτημα για παραγραφή προστίμων σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους και την πληρωμή αυτών σε δυο δόσεις από του χρόνου

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments