Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Νοσηρή πραγματικότητα, η βαλβίδα στο στομάχι των αγελάδων

Νοσηρή πραγματικότητα, η βαλβίδα στο στομάχι των αγελάδων

0
Dodekanisos

Πόσο νοσηρό μπορεί να είναι τελικά το μυαλό όλων εμάς που αποκαλούμεθα ανθρώπινα όντα. Η απάντηση είναι: πάρα πολύ, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με την επιστημονική κοινότητα.

Γιατί επιστήμονες είναι εκείνοι, οι οποίοι υλοποίησαν αυτό το πρόγραμμα που ξεπερνάει ακόμα και την πιο αρρωστημένη φαντασία.

Η εταιρεία Agroscope στο Grangeneuve της Ελβετίας εφαρμόζει μια απαράδεκτη μέθοδο για να εποπτεύει την πέψη διαφορετικών πειραματικών ειδών βρώμης, στις αγελάδες.

Τοποθέτησε στο αριστερό πλευρό 14 αγελάδων ένα είδος «φινιστρινιού», μέσω του οποίου
ελέγχει τη διαδικασία της πέψης στην κοιλιά τους. Αυτή η τρύπα έγινε απευθείας  στο πλευρό των αγελάδων, πάνω ακριβώς από το στομάχι τους, είναι περίπου 20 εκατοστά σε διάμετρο, φτιαγμένη από καουτσούκ και πάμπολλες φορές παραμένει ανοικτή.

Επιτρέπει στους επιστήμονες όπως θα δείτε και στο βίντεο, να χώνουν ολόκληρο το χέρι τους μέσα, ώστε να παρακολουθούν πως εξελίσσεται η πέψη των δύστυχων ζώων και να απομακρύνουν ότι δεν έχει διασπαστεί κατάλληλα.

Με αυτό τον τρόπο, τους δίνεται η ευκαιρία να συλλέξουν στοιχεία, να καταγράψουν δεδομένα και να εξάγουν συμπεράσματα για την απόδοση των αγελάδων και βελτίωση των μεθόδων κτηνοτροφίας που σύμφωνα με το σκεπτικό τους θα ωφελήσει και το περιβάλλον. Τα ζώα πάντως, δεν θα τα ωφελήσει σίγουρα.

Αυτή η κατάφωρη κακοποίηση ενός ζωντανού όντος που αντιλαμβάνεται τι του συμβαίνει , που νοιώθει κι είναι εκτεθειμένο σε πάσης φύσεως μολύνσεις κι αρρώστιες, δεν είναι πρακτική που συνηθίζεται μόνο στην Ελβετία. Στο Arkansas των ΗΠΑ  και άλλα μέρη του κόσμου, συμβαίνουν τα ίδια ή ίσως και χειρότερα.

Κι αυτό, γιατί ενώ εξυπακούεται ότι για μια τέτοια επέμβαση και προκειμένου το ζώο να είναι ακινητοποιημένο, χορηγείται αναισθησία και τουλάχιστον εκείνη την στιγμή δεν πονάει, δεν είμαστε σε θέση να εξακριβώσουμε αν έτσι γίνονται τα πράγματα παντού και δεν ακινητοποιούν τις αγελάδες με άλλα μέσα, ώστε να γλυτώσουν την δαπάνη του αναισθητικού φαρμάκου.

Κι όλα αυτά, γίνονται στο όνομα της επιστήμης, στην υποτιθέμενη έρευνα για το πώς θα μπορούν οι αγελάδες να παράγουν καλύτερα και γρηγορότερα, όλα αυτά με τα οποία μας προμηθεύουν, εξοικονομώντας ενέργεια, μειώνοντας το κόστος παραγωγής και φυσικά…προς όφελος του περιβάλλοντος.

Όσο μάλιστα κι αν σας φανεί περίεργο, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι ανακάλυψη του αιώνα μας. Καταγεγραμμένες αναφορές χρονολογούνται από το μακρινό 1833 αν κι έγινε συνηθισμένη πρακτική περίπου στη δεκαετία του 1920, γιατί εννοείται ότι η βιομηχανία παραγωγής γάλακτος είχε από πολύ νωρίς ανησυχίες για τις επιπτώσεις που έχει στον πλανήτη το πως χωνεύουν οι αγελάδες…

Δείτε το σχετικό βίντεο αν αντέχετε και σε κάποια στιγμή που ο φακός εστιάζει στο πρόσωπο της αγελάδας, δείτε τα μάτια της…κι αν δεν σας στοιχειώσουν, θα είστε από τους λίγους τυχερούς.

Έρευνα και μετάφραση από τα αγγλικά: Μαρία Αλυσανδράτου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments