Στις κάλπες οι Ισπανοί,ψηφίζουν Εθνικιστικά και συντηρητικα

0
Dodekanisos

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ισπανοί με όλες τις ενδείξεις να αναφέρουν ότι ο κόσμος ετοιμάζεται να ψηφίσει Εθνικιστικά και συντηρητικά κόμματα. Είναι κάτι το οποίο γίνεται ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί πριν από δυο μήνες από τον πρωθυπουργό Pedro Sanchez αφού το κόμμα του, το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), έχασε έδαφος στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, είναι το φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν θα έχει αρκετές έδρες για να σχηματίσει απόλυτη πλειοψηφία και θα χρειαστεί την υποστήριξη του Vox, ενός Εθνικιστικού κόμματος.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ψηφοφορία της Κυριακής μάχη μεταξύ των «προοδευτικών δυνάμεων» και των «αντιδραστικών δυνάμεων» του συντηρητισμού. Λέει ότι μόνο το Podemos και ο νέος αριστερός συνασπισμός, μπορούν να υποστηρίξουν τις προοδευτικές πολιτικές που ασκεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Το Λαϊκό Κόμμα (PP) και το Vox – που έχουν σχηματίσει περισσότερες περιφερειακές κυβερνητικές συμμαχίες από τις γενικές εκλογές του Μαΐου – κατηγορούν τον Sánchez ότι είναι αδύναμος και τονίζουν επίσης ότι απέτυχε να μεταρρυθμίσει τη νομοθεσία για τα σεξουαλικά αδικήματα, κάτι που οδήγησε στην πρόωρη απελευθέρωση περισσότερων από 100 σεξουαλικών παραβατών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments