“Οι Δυτικές εταιρείες αρνούνται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία”

0
Dodekanisos

Οι δυτικές εταιρείες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία επειδή γνωρίζουν ότι η οικονομία της Ρωσίας θα παραμείνει μέρος του κόσμου, είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν στην ομιλία του στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και στη θερινή φοιτητική κατασκήνωση το Σάββατο στην πόλη Μπάιλε Τοσνάντ.

Ο Όρμπαν είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του, το 88 τοις εκατό των φαρμακευτικών εταιρειών, το 79 τοις εκατό των εταιρειών εξόρυξης, το 70 τοις εκατό των ενεργειακών εταιρειών και το 77 τοις εκατό των άλλων ευρωπαϊκών βιομηχανικών εταιρειών παραμένουν κανονικά στη Ρωσία παρά τις κυρώσεις που εξακολουθεί να επιβάλλει η Δύση.

«Από τις 1.400 μεγάλες δυτικές εταιρείες, μόνο το 8,5% έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία», δήλωσε ο Όρμπαν, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε από το ουγγρικό τηλεοπτικό κανάλι M1. Ο Όρμπαν είπε ότι γίνεται μια προσπάθεια «αποσύνδεσης της Ρωσίας» από την ευρωπαϊκή οικονομία μέσω κυρώσεων προκειμένου να ασκηθεί πολιτική πίεση στη Μόσχα. Ωστόσο, είναι πεπεισμένος ότι αυτό δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού η οικονομία της Ρωσίας είναι συνυφασμένη με τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα.
«Κάποιος άλλος αγοράζει ρωσικές πρώτες ύλες, ενώ εμείς υποφέρουμε από πληθωρισμό και χάνουμε την ανταγωνιστικότητά μας», είπε και επεσήμανε ότι πριν επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήρωναν ετησίως περίπου 300 δισ. ευρώ για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ πέρυσι πλήρωναν 653 δισ. ευρώ.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments