Ανεβαίνει σημαντικά το Εθνικιστικό κόμμα AfD

0
Dodekanisos

Oλοένα και ανεβάζει τα ποσοστά του στη Γερμανία το συντηρητικό Εθνικιστικό κόμμα AfD σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε το ινστιτούτο κοινής γνώμης INSA.Το κόμμα έχει πλέον 22 τοις εκατό, δηλαδή δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από ό,τι πριν από μια εβδομάδα. Πριν από ένα χρόνο, το AfD ήταν στο έντεκα τοις εκατό. Ο επικεφαλής του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ είπε στην Bild :

«Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή που έχουμε μετρήσει ποτέ για αυτό το κόμμα. Η Ένωση παραμένει μακράν η ισχυρότερη δύναμη, αλλά είναι μόλις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το AfD. Η διαφορά δεν ήταν ποτέ τόσο μικρή».
Τα κόμματα της Ένωσης χάνουν έναν βαθμό σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και λαμβάνουν μόνο 26 τοις εκατό. Το SPD, οι Πράσινοι και το FDP είναι 18, 14 και 7 τοις εκατό, αντίστοιχα, όπως ήταν πριν από μια εβδομάδα. Αυτό σήμαινε ότι αν γινόταν τώρα εκλογές, θα είχαν 39 τοις εκατό και δεν θα μπορούσαν να κερδίσουν την πλειοψηφία στην Bundestag. Η αριστερά είναι επίσης σταθερή στο πέντε τοις εκατό.
Σε ερώτηση για το έργο της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης και αυτό του καγκελάριου Όλαφ Σόλτς η κατάσταση είναι παρόμοια. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος σε ποσοστά 70% και 60% αντίστοιχα. Για την έρευνα, το INSA πήρε συνέντευξη από 1.266 άτομα μεταξύ 17 και 21 Ιουλίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments