Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σκανδιναβία: Διαταραχές στην έμμηνο ρύση πολλών γυναικών μετά τον εμβολιασμό τους

Σκανδιναβία: Διαταραχές στην έμμηνο ρύση πολλών γυναικών μετά τον εμβολιασμό τους

0
Dodekanisos

Σκανδιναβία: Πολλές είναι οι περιπτώσεις γυναικών που έχουν αναφέρει διαταραχές στην έμμηνο ρύση μετά τον εμβολιασμό τους. Χαρακτηριστικά θα πρέπει να αναφερθεί πως στη Δανία έχουν αναφερθεί πάνω από 1000 περιπτώσεις. Ενώ στη Σουηδία είναι έως και 400 με στοιχεία του Σουηδικού Medical Products Agency.


«Μπορεί να είναι ακανόνιστη έμμηνος ρύση, αλλά μπορεί επίσης να αφορά αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση ». Αυτό δήλωσε στην εθνική ραδιοτηλεόραση SVT η Έμπα Χάλμπεργκ, ανώτερη ειδικός του Medical Products Agency.

Τόσο ο Οργανισμός αυτός, όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) παρακολουθούν την εξέλιξη, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να πουν επίσημα εάν πρόκειται για παρενέργεια ή όχι.

«Είναι κάτι που παρακολουθούμε, αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να σχολιάσουμε εάν υπάρχει κάποια σχέση με τα εμβόλια ή όχι. Αυτό ακολουθείται επίσης σε επίπεδο ΕΕ», λέει η Έμπα Χάλμπεργκ. Οι τρέχουσες διαταραχές της εμμήνου ρύσεως μπορεί να συμβούν για διάφορους λόγους, είπε, προσθέτοντας ότι μπορεί να συμβεί ακόμη και κανονικά, χωρίς καμία σχέση με τον εμβολιασμό.

«Αυτό είναι που καθιστά τόσο δύσκολο να γνωρίζουμε, αν είναι φυσιολογικό ή όχι», δήλωσε η Έμπα Χάλμπεργκ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments