Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Επιθετική πολιτική» στη Νέα Υόρκη για να «σπρώξει» τους εμβολιασμούς

«Επιθετική πολιτική» στη Νέα Υόρκη για να «σπρώξει» τους εμβολιασμούς

0
Dodekanisos

«Επιθετική» θα έλεγε κανείς πως θα είναι από εδώ και πέρα η στρατηγική της Νέας Υόρκης προκειμένου να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί! Και αυτό διότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Bill De Blasio ανακοίνωσε πως σύντομα δραστηριότητες όπως φαγητό σε εσωτερικούς χώρους αλλά και η χρήση γυμναστηρίων θα είναι αποκλειστικά για τους εμβολιασμένους!

Ο Bill De Blasio δικαιολόγησε αυτή την δήλωση επικαλούμενος την μετάλλαξη «Δ» που διαδίδεται ταχέως. Κάλεσε επίσης τους δημοτικούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν έως τον Σεπτέμβριο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ για να μπορούν να προσέλθουν στις δουλειές τους.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Νέα Υόρκη το ποσοστό όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί είναι περίπου στο 66%. Είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τελευταίο διάστημα, σε πολλές Πολιτείες παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα. Με αποτέλεσμα πόλεις όπως το Λος Άντζελες και ο Λας Βέγκας να επιστρέφουν στην χρήση μάσκας και τα περιοριστικά μέτρα.


H Νέα Υόρκη έχει ονομάσει το πρόγραμμα εμβολιασμού «Key to NYC Pass. Ο Δήμαρχος στις δημόσιες τοποθετήσεις του στέλνει το μήνυμα πως «το κλειδί αυτό μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον εμβολιασμένο να κάνει όλα τα καταπληκτικά πράγματα που είναι διαθέσιμα σε αυτή την πόλη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments