«Να κάνουν άπαντες, τόσο Ρώσοι, όσο και Ουκρανοί ότι είναι δυνατόν με σκοπό να αποκατασταθεί η ειρήνη όσο πιο γρήγορα γίνεται», ζήτησε ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος, κατά την διάρκεια της Πασχαλινής Αγρυπνίας στον Καθεδρικό Ναό Χριστού Σωτήρος της Μόσχας.

«Θλιβερά γεγονότα, τα οποία μπορεί να περιγραφούν ακόμη και ως εσωτερική κόντρα, λαμβάνουν χώρα τώρα στην ιστορική ρωσική γη μας. Σήμερα, απευθύνομαι σε Ρώσους και Ουκρανούς, ιδιαίτερα σε αυτούς που ενεπλάκησαν σε αυτή τη σύγκρουση παρά τη θέλησή τους: με τη δύναμη της προσευχής μας με τις καλές μας πράξεις και τις καλές μας προθέσεις, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η σύγκρουση το συντομότερο δυνατό», είπε.

Ο πατριάρχης εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο λαός της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα αποκαταστήσει την «ειρήνη και την καλή συνύπαρξη και τους ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ του λαού μας, που ήταν ένα έθνος. Η ειδική προσευχή μου σήμερα θα αφορά αυτό και θα σας ζητήσω από όλους να συμμετάσχετε», πρόσθεσε.

«Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σε έναν μεταβαλλόμενο, μερικές φορές ταραχώδη και γεμάτο συγκρούσεις κόσμο, ή ποιες δυσκολίες ή κακουχίες μπορεί να μας βρουν, ξέρουμε, πιστεύουμε και κηρύττουμε: η Πασχαλινή χαρά του Αναστάντος Σωτήρα μας παραμένει άσβεστη». υποστήριξε ο πατριάρχης.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments