Αρχική Videos Χάος στο Σουδάν, ταραχές μεταξύ παραστρατιωτικών και στρατού

Χάος στο Σουδάν, ταραχές μεταξύ παραστρατιωτικών και στρατού

0

Μεγάλη ένταση και χάος επικρατεί στο Σουδάν και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Χαρτούμ καθώς σημειώνονται συγκρούσεις της παραστρατιωτικής ομάδας RSF και του στρατού της χώρας με τους πρώτους να ανακοινώνουν μάλιστα ότι ελέγχουν σημαντικά κυβερνητικά κτίρια. Οι ταραχές ξέσπασαν με φόντο την εξουσία της χώρας καθώς υπήρξαν διαφωνίες στις συνομιλίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα και που είχαν στόχο να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.

Οι δυνάμεις RSF ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν το προεδρικό μέγαρο αλλά και το διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ. Στον αντίποδα η πολεμική αεροπορία της χώρας δηλώνει ότι πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των παραστρατιωτικών την ώρα που οι συγκρούσεις γενικεύονται σε όλη τη χώρα. Η Μόσχα ζητά κατάπαυση του πυρός στο Χαρτούμ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη σουδανική πρωτεύουσα.

«Καλούμε τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιδείξουν πολιτική βούληση και αυτοσυγκράτηση και να λάβουν μέτρα για κατάπαυση του πυρός αμέσως», αναφέρει η δήλωση. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κλέβερλι ζήτησε να σταματήσει άμεσα η συνεχιζόμενη βία στο Σουδάν . «Το Ηνωμένο Βασίλειο καλεί τη σουδανική ηγεσία να κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τα στρατεύματά του και να αποκλιμακώσει για να αποτρέψει περαιτέρω αιματοχυσία», έγραψε στο Twitter. «Η στρατιωτική δράση δεν θα επιλύσει αυτή την κατάσταση».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments