Αρχική Videos Οι νομοθέτες της Φλόριντα πιέζουν για τη θανατική ποινή στους παιδεραστές

Οι νομοθέτες της Φλόριντα πιέζουν για τη θανατική ποινή στους παιδεραστές

0

Οι νομοθέτες της Φλόριντα ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την επιβολή της θανατικής ποινής σε καταδικασμένους παιδεραστές. Οι ψήφοι ήταν 95 υπέρ και 14 κατά και πλέον τον λόγο έχει η Γερουσία πριν γίνει νόμος. Η νέα νομοθεσία, αν τελικά εγκριθεί, θα επιτρέψει σε βιαστές παιδιών κάτω των 12 ετών να καταδικαστούν σε εκτέλεση χωρίς ομοφωνία των ενόρκων.

Η έγκριση 8 από τους συνολικά 12 ενόρκους θα είναι αρκετή προκειμένου να ισχύσει η θανατική ποινή για όσους κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά. Η αντιπρόσωπος Τζέσικα Μπέικερ που υποστήριξε το νομοσχέδιο δήλωσε «Ο βιασμός ενός παιδιού είναι μια σκόπιμη, μεθοδική πράξη», προσθέτοντας πως «δεν συμβαίνει τυχαία». Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis είναι ένας από αυτούς που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αμερικανικά ειδησεογραφικά Site αναφέρουν πάντως τις τελευταίες ημέρες, πως αν το νομοσχέδιο εγκρινόταν «θα πυροδοτούσε δικαστική διαμάχη».

Το 2008, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε με ψήφους 5-4 ότι οι πολιτείες δεν μπορούν να επιβάλουν τη θανατική ποινή για τον βιασμό ενός παιδιού, όταν το έγκλημα δεν αφορούσε ανθρωποκτονία. «Αυτός ο νόμος, εάν περάσει, θα πρέπει να κριθεί αντισυνταγματικός από το δικό μας ανώτατο δικαστήριο της Φλόριντα, είτε το θέλουν είτε όχι», δήλωσε η Maria DeLiberato, Εκτελεστική Διευθύντρια του Floridians for Alternatives to the Death Penalty.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments