Αρχική Επικαιρότητα Ραγίζει καρδιές η 81χρονη που έγινε πρωτοσέλιδο στον ξένο Τύπο

Ραγίζει καρδιές η 81χρονη που έγινε πρωτοσέλιδο στον ξένο Τύπο

0
Φωτογραφία: ethnos.gr
Dodekanisos

«Όλη η Εύβοια έχει καεί», περιγράφει η 81χρονη κα Παναγιώτα. Μέσω του φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, η φωτογραφία της έκανε τον γύρο του κόσμου στα social media. Μάλιστα πρωτοστάτησε σε αρκετά εξώφυλλα του ξένου Τύπου, όπως για παράδειγμα στη «The Guardian».

Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις λέει η γνωστή ρήση και έρχεται να ταιριάξει ακράδαντα στην περίπτωση της κυρίας Παναγιώτας. Η 81χρονη γυναίκα κάτοικος Αθήνας που πιάνει την καρδιά της, ενώ πίσω της ο τόπος φλέγεται, ράγισε καρδιές. Η λήψη του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη διαμοιράστηκε αστραπιαία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα έγινε πρωτοσέλιδο σε αρκετά ΜΜΕ του εξωτερικού. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Tsakalidis (@tsakalidis_k)

Η 81χρονη κα Παναγιώτα μίλησε για τη φωτογραφία της που έκανε τον γύρο του κόσμου

Η κα Παναγιώτα παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα του «Star» για τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία. «Εγώ δεν είμαι από την Εύβοια. Είμαι Αθηναία κι έτυχε να είμαι από τις πρώτες που φώναξαν για να σώσουμε τα σπίτια μας. Δεν θα το έσωζα εγώ γιατί είμαι μεγάλη. Τα παιδιά του χωριού με τα βυτία ήρθαν κι έσωσαν το σπίτι μας».

«Εκείνη την ώρα κατέβαινε η φλόγα και ο άντρας μου έτρεχε με τον κουβά να ρίξει νερό από πίσω που ερχόταν η φωτιά. Και εγώ τον έχασα και φώναζα για βοήθεια. Μαζεύτηκε η αστυνομία, ο κόσμος, όλοι. Όλο το χωριό είναι μια γροθιά για αυτά τα πράγματα. Πράγματι ήρθαν και βοηθήσανε όλοι».

«Θόλωνε το μυαλό μου. Λιποθύμησα, με άρπαξαν οι αστυφύλακες και με πιέσανε να με βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο. Με πήγανε στο κέντρο υγείας, μου κάνανε ενέσεις, μου βάλανε οξυγόνο και όρο και δε θέλανε να φύγω. Εγώ όμως δεν ήθελα να κάτσω, ήθελα να έρθω εδώ στο σπίτι μου». 

Όσον για την φωτογραφία που την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει αυτό, με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα κι όλα να ήταν όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή, τι να την κάνω; Δεν με ενδιέφερε ούτε με ενδιαφέρει. Εμένα με νοιάζει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο, που όλη η Εύβοια έχει καεί», κατέληξε η κα Παναγιώτα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments