Στις 13/9 το κουδούνι με βεβαίωση εμβολιασμού, τεστ ή απόδειξη νόσησης

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα πηγαίνουν στη δουλειά τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή με βεβαίωση νόσησης (εξάμηνο) ή αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Το τελευταίο μάλιστα θα πρέπει να γίνει δυο φορές την εβδομάδα. Τα ίδια ακριβώς θα ισχύσουν και για τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι μαθητές άνω των 12 ετών θα προσέρχονται και αυτοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ή με βεβαίωση νόσησης (εξάμηνο) ή με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test). Το τελευταίο θα πρέπει να γίνεται δυο φορές την εβδομάδα.


Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει: Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου). Ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω). Ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ. Το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα. Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς. Πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα.

Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές. Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό. Πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών».

Δείτε ΕΔΩ και άλλα άρθρα στην κατηγορία “Επικαιρότητα”

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments