Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Πρωταθλητές Ελλάδας Κ22 και φέτος οι Καλιόζης/Καρδούλας, χάλκινες οι Γκιζέττη/Σουσάρι

Πρωταθλητές Ελλάδας Κ22 και φέτος οι Καλιόζης/Καρδούλας, χάλκινες οι Γκιζέττη/Σουσάρι

0
Dodekanisos

Mε τη σκέψη τους στην Ρόδο, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο έλεος της πύρινης λαίλαπας, τα Ροδιτόπουλα διακρίθηκαν για άλλη μια φορά σε τελικό τουρνουά Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ ενώ για πρώτη φορά ανέβηκαν όλοι μαζί, αγόρια και κορίτσια στο βάθρο. Ο Ροδίτης Δημήτρης Καλιόζης μαζί με τον συμπαίκτη του από την Κω Γιάννη Καρδούλια κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στην ηλικιακή κατηγορία κ22 ενώ είναι και οι δύο μόλις 18 χρονών.

Στο βάθρο ανέβηκαν και οι νεαρές Ροδίτισσες, Σταματίνα Γκιζέττη και Πάολα Σουσάρι, 17 και 19 ετών αντίστοιχα, αφού κέρδισαν στον μικρό τελικό της διοργάνωσης και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Οι κόποι και η προετοιμασία ετών έρχονται να ανταμειφθούν σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την κοινωνία της Ρόδου με τα χαμόγελα της επιτυχίας να σκοτεινιάζουν από τους μαύρους καπνούς της φωτιάς. Όλοι οι αθλητές αφιερώνουν τα μετάλλια τους στους φίλους και τις οικογένειες τους που πλήττονται από την καταστροφή. Εμείς σαν σύλλογος συγχαίρουμε και καμαρώνουμε για τους αθλητές αυτούς που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να διακριθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω τρομερά υψηλής θερμοκρασίας την ώρα των αγώνων και παρά την αγωνίας τους για όλα όσα γίνονταν πίσω στο σπίτι τους. Επίσης ευχαριστούμε και συγχαίρουμε την προπονήτρια του συλλόγου Κέλυ Δαουτοπούλου και τον πρόεδρο του συλλόγου και της Τοπικής Επιτροπής Πετοσφαίρισης Στάθη Μαθιουδάκη που έμειναν πίσω και βοήθησαν στο μέτωπο της φωτιάς, όπως φυσικά και τους γονείς όλων των αθλητών μας που βοήθησαν από ό,τι πόστο και με ό,τι μέσο μπορούσαν.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του VANGELIS KOUTOULEAS U22 FINALS που διεξήχθη στα γήπεδα του “Καλαματα Beach Volley”, στα αγόρια οι νεαροί διεθνείς Δημήτρης Καλιόζης και Γιάννης Καρδούλιας έφθασαν αήττητοι στον τελικό, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον τίτλο που είχαν κερδίσει πριν έναν χρόνο στη Γλυφάδα.

Στον μεγάλο τελικό επικράτησαν του πολύ αξιόλογου ζευγαριού Γιώργου Γιαννούλη και Λεωνίδα Πετρόπουλου, από Θεσσαλονίκη και Πάτρα αντίστοιχα, με 2-0 σετ (22-20, 21-08). Τρίτοι ήταν οι Κων/νος Θεοδωρακόπουλος και Φώτης Στάμος, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να αγωνισθούν στο μικρό τελικό αφού λόγω αδιαθεσίας οι αντίπαλοί τους, Ιωσήφ Παπαδόσηφος και Παναγιώτης Σεμιτέκολος, δεν παρουσιάστηκαν στο γήπεδο.

Οι Κώοι Γιώργος Γερβασίλης και Κώστας Σπύρου πήραν την 5η θέση ενώ ο Άλεξ Ιντρισλλάρι και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επίσης από την Κω δεν κατάφεραν να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό και κατατάχθηκαν 13οι. Στα κορίτσια, μεγάλη επιτυχία για την Πάολα Σουσάρι και την Σταματίνα Γκιζέττη οι οποίες στον μικρό τελικό επικράτησαν στο τάι μπρέικ των Αθηναίων Κατερίνας Κατέρη και Αγγελικής Κοντακιώτη με 17-21, 21-19 και 15-13 και έφεραν στη Ρόδο μαζί με το χάλκινο μετάλλιο και άλλη μία μεγάλη διάκριση.

Πρωταθλήτριες Ελλάδας αναδείχθηκαν οι Θεσσαλονικές Ελπίδα Πιτσιγκώνη και Αγνή Τριλυράκη αφού στον τελικό νίκησαν τις Αθηναίες Δήμητρα Βαλσαμάκη και Έλενα Γεωργιάδου με 2-1 σετ (05-21, 21-15 και 15-13).

Το VANGELIS KOUTOULEAS U22 FINALS πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του σπουδαίου αθλητή / προπονητή Βαγγέλη Κουτουλέα ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής στην ανδρική ομάδα βόλεϊ της Ρόδου στα Island Games to 2007 ενώ το 2005 είχε φορέσει και τη φανέλα του Κλεάνθη Παραδεισίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments