Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Παρουσία του…Αίολου ξεκίνησε το 26ο ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ

Παρουσία του…Αίολου ξεκίνησε το 26ο ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ

0
Dodekanisos

Λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί δόθηκε σήμερα (Δευτέρα), δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, η εκκίνηση του 26ου διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ, που συνδιοργανώνουν, ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έως τις 28 Ιουλίου 2023, με την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη του Δήμου Ρόδου (ΠΡΟΤΟΥΡ, ΔΕΡΜΑΕ).
Τα 46 σκάφη που βρέθηκαν στην αφετηρία χωρισμένα σε τέσσερις κατηγορίες, ξεκίνησαν από την Κω, με πρώτο προορισμό την Κάλυμνο.
Παρά τις αρχικές προβλέψεις, η ένταση των ανέμων ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και βοήθησε κυβερνήτες και ιστιοπλόους-πληρώματα, να ανοίξουν πανιά με ενθουσιασμό και πολύ διάθεση το φετινό ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ.
Τα πρώτα σκάφη τερμάτισαν αργά το μεσημέρι και τα υπόλοιπα νωρίς το απόγευμα.
-Αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος του αγώνα, στη διαδρομή από Κάλυμνο έως τη Νίσυρο, απόσταση 28 ναυτικών μιλίων.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩ
Παρουσία Αρχών της Κω, έγινε το βράδυ της Κυριακής στη Μαρίνα της Κω, η τελετή έναρξης του κορυφαίου στην Ελλάδα αγώνα ιστιοπλοΐας από πλευράς ξένων συμμετοχών. Παρόντες, ήταν, ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς, όπως και ο πρόεδρος της Μαρίνας Κω κ. Κώστας Χόνδρος και ο διευθυντής της κ. Αντώνης Δρόσος. Όλοι τους απηύθυναν χαιρετισμό προς του Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες, όπως και ο πρόεδρος του ΑΣΙΑΘ Ρόδου κ. Σταμάτης Σταύρας

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2023
-Τρίτη, 25/7/2023
2η Ιστιοδρομία: Κάλυμνος – Νίσυρος
-Τετάρτη, 26/7/2023
Ελεύθερη μέρα στη Νίσυρο
-Πέμπτη, 27/7/2023
3η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Σύμη
-Παρασκευή, 28/7/2023
4η Ιστιοδρομία: Σύμη – Ρόδος
Τελετή λήξης, Μαρίνα Ρόδου

-Xορηγοί του «ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2023», είναι: Η Μαρίνα Ρόδου, η Μαρίνα Κω και η «PSAROMPAS MARITIME SERVICES».
-Υποστηρικτές, οι Δήμοι Κω, Νισύρου, Καλύμνου και Σύμης, τα Λιμενικά Ταμεία Κω και Νοτίου Δωδεκανήσου, όπως και το ΕΒΕΔ. Ακόμη, οι εταιρείες,“COSTA LINDIA HOTELS”, “KALYMNA YACHTING CLUB”, “VMGSHOP.COM”, “KTIMA AKRANI”, “ΖΑΪΡΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ – ZAIRIS MARINE SHOP”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments