Αρχική Videos Προειδοποίηση της Κίνας προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ!

Προειδοποίηση της Κίνας προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ!

0

«Το ΝΑΤΟ, όχι η Κίνα, είναι υπεύθυνο για την κρίση στην Ουκρανία και δεν έχει ηθική υπόσταση για να επικρίνει το Πεκίνο», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι ΗΠΑ και το στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ επωμίζονται τις ευθύνες για την κρίση της Ουκρανίας », συνέχισε η Μάο, υποστηρίζοντας ότι «το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να επικρίνει ή να πιέσει την Κίνα  να πάρει το μέρος της».

«Σχετικά με την κρίση της Ουκρανίας, η Κίνα υποστηρίζει μια αντικειμενική και δίκαιη θέση. Υποστηρίξαμε μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης και εργαζόμαστε για συνομιλίες για την ειρήνη», εξήγησε, υποστηρίζοντας ότι «αυτή ήταν μια στρατηγική που υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών στον κόσμο».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε την Κίνα να περιορίσει την «αυξανόμενη ευθυγράμμισή» της με τη Μόσχα, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι «στηρίζει την οικονομία της Ρωσίας και αρνείται να καταδικάσει τη ρωσική επιθετικότητα.  Η προμήθεια όπλων, θα ήταν ένα ιστορικό λάθος, με βαθιές επιπτώσεις», είπε ο Στόλτενμπεργκ. Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία, η οποία επίσης διέψευσε αναφορές ότι ζήτησε στρατιωτικό εξοπλισμό από τους Κινέζους.

Τα δύο έθνη έχουν έρθει πιο κοντά τον περασμένο χρόνο, δεσμευόμενοι να « εμβαθύνουν περαιτέρω την αμοιβαία στρατιωτική εμπιστοσύνη » μετά τη συνάντηση του περασμένου μήνα μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου πρωθυπουργού Σι Τζινπίνγκ στο Κρεμλίνο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments