Αρχική Videos Ανεβαίνουν τα ποσοστά της Λεπέν, καταποντίζεται ο Μακρόν

Ανεβαίνουν τα ποσοστά της Λεπέν, καταποντίζεται ο Μακρόν

0

Η Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λεπέν θα κέρδιζε τον Εμανουέλ Μακρόν εάν οι προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους επαναλαμβάνονταν τώρα, σύμφωνα με μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση, εν μέσω διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της κυβέρνησης. Η έρευνα από τον όμιλο Elabe (Ιλάμπ) για το τηλεοπτικό κανάλι BFM έδειξε ότι η Λεπέν θα είχε 55 τοις εκατό και ο Πρόεδρος Μακρόν 45 τοις εκατό εάν αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον στον δεύτερο γύρο.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Μακρόν νίκησε τη Λεπέν με διαφορά 58,5% έναντι 41,5% και έγινε ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος που κέρδισε μια δεύτερη θητεία σε δύο δεκαετίες.
«Ο Εμανουέλ Μακρόν θα δυσκολευόταν να διατηρήσει το εκλογικό του σώμα, μόνο επτά στους 10 θα τον ψήφιζαν ξανά βάσει αυτής της υπόθεσης», δήλωσε στο BFM ο Μπερνάρ Σανάνες, επικεφαλής της Elabe. «Και η ανασταλτική ψήφος, εναντίον της ακροδεξιάς θα ήταν πολύ χαμηλότερη. Τα κέρδη της Λεπέν είναι θεαματικά και ισχύουν σε όλες τις εκλογικές κατηγορίες».

Ο ίδιος πάντως τόνισε πως τα αποτελέσματα δεν πρέπει να υπερερμηνευθούν, δεδομένου ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές απέχουν τέσσερα χρόνια και ο Μακρόν δεν θα είναι επιλέξιμος για εκ νέου υποψηφιότητα. Όμως τα αποτελέσματα δίνουν αναμφίβολα μια γεύση για το κλίμα στη Γαλλική πολιτική σκηνή με τη Λεπέν να απολαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments