Αρχική Videos Προειδοποιεί για …λιμό εκπρόσωπος του ΟΗΕ!

Προειδοποιεί για …λιμό εκπρόσωπος του ΟΗΕ!

0

Ο κόσμος προχωρά προς ένα καταστροφικό μέλλον όπου δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα κινδυνεύουν από λιμό, εκτός εάν αντιμετωπιστεί επαρκώς η κλιματική αλλαγή, προειδοποίησε ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε μια συζήτηση τη Δευτέρα.

Μιλώντας σε αξιωματούχους στην εκδήλωση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη της Ελβετίας, ο Volker Turk (Φόλκερκ Τούρκ) είπε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις καλλιέργειες, τα κοπάδια και τα οικοσυστήματα, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχίες για την παγκόσμια διαθεσιμότητα τροφίμων.

«Περισσότεροι από 828 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπισαν την πείνα το 2021», υποστήριξε ο Turk, « και η κλιματική αλλαγή προβλέπεται να θέσει έως και 80 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο πείνας μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα». Και πρόσθεσε: «Το περιβάλλον μας καίγεται. Λιώνει. Εξαντλείται. Στεγνώνει. Πεθαίνει» και ότι αυτοί οι παράγοντες θα συνδυαστούν για να οδηγήσουν την ανθρωπότητα προς ένα «δυστοπικό μέλλον» , εκτός εάν ληφθούν επείγουσα και άμεση δράση από τους υπεύθυνους χάραξης περιβαλλοντικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015, που συχνά αναφέρεται ως Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα που εγκρίθηκε από 196 μέρη εκείνη την εποχή, οι υπογράφοντες συμφώνησαν να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments