«Ορκίζομαι, δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος της σύγκρουσης!»

0
Dodekanisos

«Είναι σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι ότι το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει αντιπαράθεση με τη Ρωσία!». Αυτό επισημαίνει με πρόσφατο άρθρο του στο The Economist, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά πως ορκίζεται ότι «το Βερολίνο δεν θα κάνει τίποτα που θα μπορούσε να μας μετατρέψει σε άμεσο μέρος σε αυτή τη σύγκρουση».

Μιλώντας και στο Βερολίνο αμέσως μετά, ο Σολτς είπε ότι η ίδια η φύση των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus, τους οποίους ζητά η Ουκρανία εδώ και μήνες, αποκλείει το Βερολίνο να τους προμηθεύσει. Ισχυρίστηκε ότι η χρήση των όπλων, τα οποία έχουν βεληνεκές 500 χιλιομέτρων (310 μίλια), θα κινδύνευε να πυροδοτήσει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας. Ενώ η Γερμανία προμήθευσε γενναιόδωρα την Ουκρανία με στρατιωτικό υλικό, ο Scholz αρνήθηκε σθεναρά να ακολουθήσει τη Γαλλία και τη Βρετανία στην παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή της κυβέρνησής του στην άμυνα της Ουκρανίας μέχρι στιγμής, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο είχε διαθέσει 28 δισεκατομμύρια ευρώ (30,4 δισεκατομμύρια δολάρια) για στρατιωτική βοήθεια, καθιστώντας το τον δεύτερο μεγαλύτερο υποστηρικτή του Κιέβου.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι δίνοντας στην Ουκρανία όλο και πιο εξελιγμένα όπλα, η Δύση πλησιάζει να εμπλακεί άμεσα στις εχθροπραξίες, με δυνητικά τρομερές συνέπειες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments