«Κάντε τον Όρμπαν πρόεδρο της ΕΕ να σωθεί η Ευρώπη!»

0
Dodekanisos

«Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν θα πρέπει να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να σώσει την Ευρώπη από τη μεταναστευτική κρίση!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων με πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Harald Vilimsky, βουλευτής από το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ).

«Νομίζω ότι θα ήταν καλό για την Ευρώπη», είπε ο Vilimsky για τον Orbán. «Είναι ο αντίποδας ολόκληρου του κατεστημένου της ΕΕ». «Ο Όρμπαν αποτελεί εγγύηση ότι η παράνομη μετανάστευση αυτής της έντασης δεν είναι δυνατή», πρόσθεσε.

Ο Βιλίμσκι, ο οποίος είναι ο κύριος υποψήφιος για το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του στις Ευρωκοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα, υπήρξε στενός σύμμαχος της Ουγγαρίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, σε μια από τις τελευταίες ομιλίες του πριν από τη διάλυση του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής ζήτησε «συγγνώμη από τους πολίτες της Ουγγαρίας για την πολυετή επίθεση της αριστερής πλειοψηφίας του νομοθετικού σώματος κατά της ουγγρικής κυβέρνησης αποκλειστικά λόγω της αντίθεσής της στην μαζική μετανάστευση και συνεχής χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία». 

Η κοινοβουλευτική του ομιλία έλαβε χώρα λίγες μέρες αφότου παρευρέθηκε στο Συντηρητικό Συνέδριο Πολιτικής Δράσης (CPAC) στη Βουδαπέστη και επαίνεσε τον Όρμπαν για τη φροντίδα του για τον ουγγρικό λαό, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments