ΠΟΥ: Έτοιμος για επιστροφή για …μάσκες και αποστάσεις

0
Dodekanisos

Ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει αναφορές στον κορωνοϊό, ενόψει και του χειμώνα. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε ότι «ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει». Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για «παγκόσμια ζητήματα υγεία», ο επικεφαλής του ΠΟΥ δεν παρέλειψε3 να προτρέψει «τα άτομα που κινδυνεύουν» να λάβουν «μια επιπλέον δόση (του εμβολίου COVID-19) εάν συνιστάται».

Χαρακτηριστικά είπε και τα εξής:
«Η αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων δείχνει ότι ο COVID είναι εδώ για να μείνει και θα συνεχίσουμε να χρειαζόμαστε εργαλεία για να τον καταπολεμήσουμε. Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του ΠΟΥ είναι ο χαμηλός αριθμός ατόμων που κινδυνεύουν και έχουν λάβει πρόσφατα μια δόση του εμβολίου. Το μήνυμά μας είναι να μην περιμένετε να πάρετε μια επιπλέον δόση εάν συνιστάται».

Όπως φάνηκε στη συνέντευξη, ο ΠΟΥ είναι έτοιμος να επαναφέρει μερικά από τα … «εργαλεία» που χρησιμοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν στον παγκόσμιο πληθυσμό.
«Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε τεστ για ασθενείς, ώστε όταν εμφανιστούν σε ένα περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης εάν έχουν γρίπη ή αν έχουν COVID και να μπουν στη σωστή οδό κλινικής περίθαλψης και να λάβουν γρήγορα αντιιικά φάρμακα, ώστε η λοίμωξη να μην οδηγήσει σε ανάπτυξη σοβαρής ασθένειας. Τότε, φυσικά, έχουμε στη διάθεσή μας άλλα εργαλεία, όπως μάσκες, βελτίωση του αερισμού και αποστάσεις όπου είναι δυνατό», συνέχισε η αξιωματούχος του ΠΟΥ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments