Αρχική Αθλητικά νέα Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο, κατέκτησε το χρυσό ο Ντρέσελ

Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο, κατέκτησε το χρυσό ο Ντρέσελ

0
Ο Κριτιάν Γκολομέεβ. Φωτογραφία: lesvosport
Dodekanisos

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέλαβε την αξιοπρεπέστατη πέμπτη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο άθλημα της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Κέιλεμπ Ντρέσελ.

Η πορεία του Κριστιάν Γκολομέεβ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της πέμπτης θέσης στον τελικό των 50μ ελεύθερο. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε χρόνο 21.72. Όπως ακριβώς και ο Βρετανός Μπέτζαμιν Πράουντ, με τον οποίο μοιράστηκαν την πέμπτη θέση.

Οι δηλώσεις του Γκολομέεβ

Στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ ναι μεν ήταν ικανοποιημένος, όμως δεν έκρυψε την στεναχώρια του. Για το γεγονός πως δεν κατέκτησε κάποιο μετάλλιο. 

«Είμαι λίγο απογοητευμένος. Κυνηγούσα το μετάλλιο. Αν το δούμε πιο γενικά δεν μπορούσα να μην είμαι ευχαριστημένος, αφού τερμάτισα πέμπτος σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Είμαι ευχαριστημένος. Συνεχίζουμε επόμενος στόχος οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Την ώρα που τερμάτισα και είδα ότι είμαι πέμπτος στεναχωρήθηκα, αλλά όλα καλά», τόνισε. 

Όπως και να έχει ο Γκολομέεβ «έγραψε ιστορία»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκολομέεβ ακόμα και από την πέμπτη θέση «έγραψε ιστορία». Αρχικά ισοφάρισε την πέμπτη θέση που είχε καταλάβει ο Σπύρος Γιαννιώτης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ενώ είναι ο μόνος Έλληνας κολυμβητής που έχει αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός Αθήνας.

Το χρυσό κατέκτησε με ρεκόρ ο Κέιλεμπ Ντρέσελ

Από εκεί και πέρα χρυσός ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Κέιλεμπ Ντρέσελ. Ο 24χρονος κολυμβητής «κράτησε» τον τίτλο στις ΗΠΑ, ενώ με 21.07 κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων (21.30) που κρατούσε ο Βραζιλιάνος Σέζαρ Σιέλο από το Πεκίνο. Αυτό ήταν το πέμπτο χρυσό μετάλλιο του Ντρέσελ στο Τόκιο. Είχαν προηγηθεί τα χρυσά σε 100 μ. ελεύθερο ανδρών, 100 μ. πεταλούδα, 4×100 μ. ελεύθερο και 4×100 μ. μικτό ανδρών. 

Όσον αφορά την δεύτερη θέση, εκεί τερμάτισε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Φλοράν Μανοντού με χρόνο 21.55. Ο Γάλλος κατέκτησε όπως και στο Ρίο το ασημένιο μετάλλιο και αναδείχθηκε στον πρώτο που κατακτά τρία Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμα των 50μ. ελεύθερο. Τέλος το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους. Μάλιστα ήταν το δεύτερο χάλκινο για την χώρα του στα αγωνίσματα κολύμβησης του Τόκιο. 

Η κατάταξη του τελικού

  1. Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ) 21.07 (Ολυμπιακό ρεκόρ)
  2. Φλοράν Μανοντού (Γαλλία) 21.55
  3. Μπρούνο Φράτους (Βραζιλία) 21.57
  4. Μάικλ Αντριου (ΗΠΑ) 21.60
  5. Μπεν Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.72
  6. Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.72
  7. Λορέντζο Τζατσέρι (Ιταλία) 21.78
  8. Τομ Ντε Μπουρ (Ολλανδία) 21.79

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments