Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τρίτο σαββατοκύριακο στο δρόμο βγήκαν οι Γάλλοι (videos)

Τρίτο σαββατοκύριακο στο δρόμο βγήκαν οι Γάλλοι (videos)

0

Νέες διαδηλώσεις έγιναν και στη Γαλλία από τους πολίτες που είναι κατά της «κάρτας υγείας» που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν. Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους του Παρισιού ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις με την αστυνομία. Είναι το τρίτο συνεχόμενο σαββατοκύριακο που οι Γάλλοι διαδηλώνουν και εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους στα κυβερνητικά σχέδια.

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάσταση έδειξε να βγαίνει εκτός ελέγχου με την αστυνομία να χρησιμοποιεί «κανόνια νερού» αλλά και δακρυγόνα προκειμένου να «σπάσει» το πλήθος. Το αποτέλεσμα ήταν ο κόσμος να «απαντήσει» με πέτρες και μπουκάλια. Η Le Parisien ανέφερε ότι τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις του Σαββάτου. Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των διαδηλωτών που τραυματίστηκαν αλλά και αυτών που συνελήφθησαν.


Παρόμοιες πορείες διαμαρτυρίας με αυτές του Παρισιού σημειώθηκαν χθες και σε περισσότερες από 100 ακόμα πόλεις της Γαλλίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης. Υπενθυμίζουμε ότι από τις 9 Αυγούστου οι Γάλλοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την «κάρτα υγείας» για να μπουν ακόμα και σε καφετέριες αλλά και σε ορισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η «κάρτα υγείας» αποδεικνύει για τον κάτοχο της ότι έχει κάνει το εμβόλιο, ή έχει νοσήσει ή φέρει αρνητικό τεστ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments