Αρχική Videos Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ Μολδαβίας

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ Μολδαβίας

0

Η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Ναταλία Γαβριλίτα παραιτήθηκε από τη θέση της, επισπεύδοντας έτσι μια αλλαγή στην κυβέρνηση. Η ίδια δεν αποκάλυψε τους λόγους και κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία της, επικεντρώθηκε κυρίως στα κατορθώματα της κατά την διάρκεια της μικρής θητείας της.

«Είμαι υπερήφανη που επιτάχυνα τα έργα υποδομής που έμειναν στάσιμα λόγω ανικανότητας και διαφθοράς», είπε μεταξύ άλλων η πολιτικός. «Η κυβέρνησή διατήρησε την ειρήνη και την οικονομική σταθερότητα παρά τις προσπάθειες των «πρακτόρων αποσταθεροποίησης», πρόσθεσε.
Για μήνες πέρυσι, η κυβέρνηση αντιμετώπιζε μαζικές διαμαρτυρίες για την αύξηση των τιμών της ενέργειας και την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, που ακολούθησε μια διαμάχη με τον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom για τους όρους προμήθειας καυσίμων.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε την περασμένη εβδομάδα ότι η Μολδαβία μπορεί να γίνει «μια νέα Ουκρανία» με την έννοια της υιοθέτησης αντιρωσικών πολιτικών παρά το πόσο μπορεί να βλάψουν τη χώρα. Τον περασμένο Ιούνιο, η ΕΕ χορήγησε στη Μολδαβία καθεστώς υποψήφιας χώρας μαζί με την υποψήφια Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments