Αρχική Videos “Ήταν λάθος να πω ότι η Ευρώπη διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας”

“Ήταν λάθος να πω ότι η Ευρώπη διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας”

0

«Λάθος» χαρακτήρισε την τοποθέτηση της ότι «η Ευρώπη διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock! Αν και πέρασε αρκετός καιρός από τότε, η Baerbock επέλεξε να μιλήσει για το θέμα αυτό σε συνέντευξή της σε δημοσιογράφους της εφημερίδας Tagesspiegel. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Υπάρχει ένα ρητό: «Μόνο αυτός που δεν ζει δεν κάνει λάθη». Σύμφωνα με την πολιτικό, είναι σημαντικό για εκείνη να δείξει στους ανθρώπους ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά σχετίζεται άμεσα με τη ζωή τους.

Τον Ιανουάριο, σε μια συνεδρίαση της PACE, η Baerbock είπε ότι οι χώρες της Ευρώπης «διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» και κάλεσε τα κράτη της ΕΕ να κάνουν περισσότερα μαζί για την Ουκρανία και να μην αναζητούν τους ένοχους μεταξύ τους. Μετά από αυτό, δέχτηκε σφοδρή κριτική από βουλευτές και κόμματα, κάποιοι την κάλεσαν να παραιτηθεί.

Επίσης, η γερμανική ταμπλόιντ Bild, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι το γραφείο του καγκελάριου, καταγράφει προσεκτικά τις παραλείψεις του Μπέρμποκ, παρά την έλλειψη δημόσιας κριτικής στην υπουργό από τον καγκελάριο Σολτς.

Στην ίδια συνέντευξη, η Baerbock αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο παράδοσης στην Ουκρανία και μαχητικών αεροσκαφών. Χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό, τόνισε τα εξής:
«Αυτές είναι δύσκολες αποφάσεις. Δεν πρόκειται για παιχνίδια, αλλά για βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ζυγίζουμε πάντα προσεκτικά πώς μπορούμε να προστατευτούμε καλύτερα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments