Αρχική Videos Παραιτήθηκε η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky

Παραιτήθηκε η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky

0

Την παραίτηση της από τη θέση της διευθύντριας των Κέντρων Ελέγχων και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) υπέβαλλε η Rochelle Walensky. H ίδια απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο Joe Biden.

«Το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σηματοδοτεί μια τεράστια μετάβαση για τη χώρα μας. Ανέλαβα αυτόν τον ρόλο, κατόπιν αιτήματός σας, με στόχο να αφήσω πίσω τις σκοτεινές μέρες της πανδημίας και να μεταφέρω το CDC —και τη δημόσια υγεία— σε ένα πολύ καλύτερο και πιο αξιόπιστο μέρος», αναφέρει η Walensky στην επιστολή της. «Σε αυτή τη διαδικασία, σώσαμε και βελτιώσαμε ζωές και προστατεύσαμε τη χώρα και τον κόσμο από τη μεγαλύτερη απειλή μολυσματικών ασθενειών που έχουμε δει τα τελευταία 100 χρόνια», τονίζει.

Πριν γίνει διευθύντρια του CDC, η Walensky ήταν επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Η ίδια απολάμβανε την μεγάλη στήριξη του Biden ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που την έχουν επικρίνει. Όπως ο Ινδοαμερικανός καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Τζαγιάντα Μπαταχαρία, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε:
«Είναι μια αποτυχημένη ηγέτης του CDC. Δεν έχω δει ποτέ την εμπιστοσύνη στην αμερικανική δημόσια υγεία χαμηλότερη».
Η Walensky υποστήριξε με μεγάλη θέρμη τόσο το lockdown όσο και τις εντολές εμβολιασμού που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Biden.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments