Αρχική Videos “Σφύριξε λήξη” για τον κορωνοϊό αλλά οι συστάσεις παραμένουν

“Σφύριξε λήξη” για τον κορωνοϊό αλλά οι συστάσεις παραμένουν

0

Κήρυξε το τέλος της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Είχε τεθεί σε ισχύ από τις 30 Ιανουαρίου 2020 και τελείωσε την Παρασκευή 5 Μαίου 2023. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους πήρε την απόφαση με βάση τις συστάσεις της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ. Η απόφαση σημαίνει «ότι είναι καιρός οι χώρες να περάσουν από τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης στη διαχείριση του COVID-19 μαζί με άλλες μολυσματικές ασθένειες», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη.

Το τέλος της έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει ότι η απειλή του COVID-19 έχει εξαφανιστεί, είπε ο Τέντρος, σημειώνοντας ότι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από την ασθένεια.
«Αυτός ο ιός είναι εδώ για να μείνει. Εξακολουθεί να σκοτώνει, και ακόμα αλλάζει. Παραμένει ο κίνδυνος εμφάνισης νέων παραλλαγών που προκαλούν νέα αύξηση των κρουσμάτων και θανάτους», είπε. «Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε χώρα τώρα είναι να χρησιμοποιήσει αυτές τις ειδήσεις ως λόγο για να αφήσει την επιφυλακή της, να διαλύσει τα συστήματα που έχει κατασκευάσει ή να στείλει το μήνυμα στους πολίτες της ότι ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι ανησυχητικό».

Ενώ το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σημαίνει διάλυση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, αξιωματούχοι του ΠΟΥ αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν έναν διεθνή κανονισμό που δεν είχε ενεργοποιηθεί ποτέ πριν, ο οποίος ιδρύει μια νέα επιτροπή που θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων συστάσεων για τις χώρες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της μετακίνησης του COVID-19 προς τα εμπρός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments