Αρχική Videos Οργή στην Πολωνία κατά της κυβέρνησης, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους

Οργή στην Πολωνία κατά της κυβέρνησης, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους

0

Μια τεράστια αντικυβερνητική πορεία με τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία. Οι συμμετέχοντες διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίδραση τους προς την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «διάβρωση των κανόνων της δημοκρατίας». Μεγάλα πλήθη συγκεντρώθηκαν στην Κρακοβία και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα κατηγορώντας την κυβέρνηση για παραβίαση του συντάγματος και διάβρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Στην διαδήλωση συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος της χώρας Λεχ Βαλέσα , ο ηγέτης του κινήματος Αλληλεγγύη που έπαιξε ιστορικό ρόλο στην ανατροπή του κομμουνισμού στην Πολωνία. Στάθηκε σε μια σκηνή με τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος, πρώην πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ με το πλήθος να επευφημεί και τους δυο.

Οι υποστηρικτές της πορείας έχουν προειδοποιήσει ότι οι εκλογές μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία του έθνους να σταματήσει τη διάβρωση της δημοκρατίας υπό το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη, εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι οι εκλογές του φθινοπώρου μπορεί να μην είναι δίκαιες. Το κυβερνών κόμμα έχει βρει μια φόρμουλα που συνδυάζει υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες με κοινωνικά συντηρητικές πολιτικές. Ωστόσο, οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ότι το κόμμα αντιστρέφει πολλά από τα επιτεύγματα που έγιναν από τότε που η Πολωνία βγήκε από την κομμουνιστική κυριαρχία το 1989.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments