Αρχική Videos “Είναι εξωφρενική η απαίτηση της Pfizer”

“Είναι εξωφρενική η απαίτηση της Pfizer”

0

Τη διαφωνία της για τη νέα συμφωνία που έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Pfizer για τις επόμενες δόσεις εμβολίων, εκφράζει η Πολωνία. Και αυτό διότι η φαρμακοβιμοηχανία επαιτεί να πληρωθεί τη μισή τιμή για τις δόσεις που έχουν συμφωνηθεί αλλά πλέον δεν παραδίδονται.

Με άλλα λόγια: τα κράτη μέλη θα πρέπει να πληρώσουν την πλήρη τιμή για τις ποσότητες που παραδόθηκαν και θα παραδοθούν και τη μισή τιμή για τις ποσότητες που είχαν αρχικά παραγγελθεί αλλά τώρα ακυρωθεί. Ο υπουργός Υγείας της Πολωνίας Adam Niedzielski (Άνταμ Νεντζιέλσκι) χαρακτήρισε την απαίτηση της Pfizer για πληρωμή για μη παραδοθείσες δόσεις “εξωφρενική”.

“Οι όροι που διαπραγματεύτηκε η Επιτροπή με την Pfizer για λογαριασμό των κρατών μελών είναι απολύτως μη ικανοποιητικοί και δεν θα συμμετάσχουμε στη συμφωνία “, δήλωσε, όπως μετέδωσε το Πολωνικό Πρακτορείο Τύπου.

Η Πολωνία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας κοινοπραξίας ευρωπαϊκών χωρών που πιέζουν για επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία.
Από τον Απρίλιο του 2022, λόγω της αλλαγής της κατάστασης πανδημίας και της εισροής προσφύγων από την Ουκρανία, η Πολωνία ενεργεί υπό συνθήκες «ανωτέρας βίας» και ως εκ τούτου αρνείται να δεχθεί νέες αποστολές του εμβολίου Pfizer, σύμφωνα με τον Niedzielski (Νεντζιέλσκι). Υποστήριξε ότι οι αρχικές συνθήκες ήταν τόσο κακώς διατυπωμένες που ουσιαστικά ανάγκασαν τις χώρες να δεχτούν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις που κανείς δεν χρειαζόταν πλέον.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments