Αρχική Videos Οργή Όρμπαν για Στόλτενμπεργκ, δεν κάνουν πίσω οι Ούγγροι!

Οργή Όρμπαν για Στόλτενμπεργκ, δεν κάνουν πίσω οι Ούγγροι!

0
Dodekanisos

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ περί καθολικής υποστήριξης της βορειοατλαντικής συμμαχίας για είσοδο της Ουκρανίας ως μέλος. Ανεβάζοντας στο twitter το σχετικό ρεπορτάζ του Politico έγραψε απλά «Τι πράγμα;», με φανερή την πρόθεση του να αμφισβητήσει βέβαια τα λεγόμενα του Στόλτενμπεργκ.

Κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο Στόλτενμπεργκ εξήρε τη συνεχή στρατιωτική βοήθεια που ρέει από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. «Οι Σύμμαχοι παραδίδουν τώρα περισσότερα τζετ, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα και το ταμείο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία παρέχει επείγουσα υποστήριξη. Όλα αυτά κάνουν πραγματική διαφορά στο πεδίο της μάχης σήμερα», υποστήριξε ο Στόλτενμπεργκ και τόνισε περαιτέρω ότι το Κίεβο έχει μια θέση εντός του μπλοκ.

Η Ουγγαρία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει τις αιτήσεις της Ουκρανίας ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην ΕΕ. Η Βουδαπέστη απέφυγε να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, ενώ παράλληλα έχει αρνηθεί να επιτρέψει και άλλες αποστολές να περάσουν μέσα από το έδαφος της. Η Βουδαπέστη και το Κίεβο βρίσκονται εδώ και καιρό σε αντίθεση σχετικά με τη στάση της Ουκρανίας απέναντι στην εθνική ουγγρική μειονότητα. Περίπου 150.000 Ούγγροι ζουν στη σύγχρονη Ουκρανία. Οι προσπάθειες του Κιέβου να πατάξει τους Ρωσόφωνους μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν του 2014 έχουν επηρεάσει και άλλες μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των Ούγγρων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments