Αρχική Videos “Κοντόφθαλμες και επικίνδυνες οι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ”

“Κοντόφθαλμες και επικίνδυνες οι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ”

0

Δεν άφησε ασχολίαστη την πρόσφατη ξαφνική επίσκεψη του Γένς Στόλτενμπεργ στο Κίεβο, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα. Επεσήμανε ότι «το ΝΑΤΟ υπόσχεται να δεχθεί την Ουκρανία στη σύνθεσή του προκειμένου να την παρακινήσει να εκπληρώσει το καθήκον της Συμμαχίας, να νικήσει τη Ρωσία. Τέτοιες δηλώσεις είναι κοντόφθαλμες και απλώς επικίνδυνες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην οριστική κατάρρευση του ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας», ανέφερε σε δήλωση της που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου. Χαρακτήρισε την επίσκεψη Στόλτενμπεργκ στο Κίεβο ως προσπάθεια «να αναβιώσει τη συζήτηση για την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ».

Η ίδια μέσω του καναλιού της στο Telegram έκανε σχόλιο και για την πρόσφατη δήλωση του Γερμανού Υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:
«Παρεμπιπτόντως, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream; Ίσως είναι επίσης μια αποδεκτή περιορισμένη τακτική επίθεσης η καταστροφή ενός έργου υποδομής σημαντικό για τη Γερμανία; Ζητώ διευκρίνιση», είπε η εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι οι περιορισμένες επιθέσεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος είναι μια αποδεκτή τακτική, εφόσον δεν σκοτώνονται άμαχοι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments