Αρχική Videos “Η κυβέρνηση …κλέβει τους μισθούς μας και στέλνει δισ. στην Ουκρανία!”

“Η κυβέρνηση …κλέβει τους μισθούς μας και στέλνει δισ. στην Ουκρανία!”

0

Σε 24ωρη πανεθνική απεργία «κατέβηκαν» οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ιταλία την Παρασκευή 21 Απριλίου. Είναι μια απόφαση που είχε ανακοινωθεί πριν από μερικές ημέρες με την Ομοσπονδία να αναφέρει χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Η κυβέρνηση ξοδεύει δισεκατομμύρια τροφοδοτώντας μια καταστροφική σύγκρουση στην Ουκρανία , κλέβει πόρους από τους μισθούς μας, μειώνει τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, εξαθλιώνει ουσιαστικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Δεν προσελκύει νέους ακριβώς λόγω χαμηλών μισθών, τεράστιου φόρτου εργασίας και περιορισμένες ευκαιρίες σταδιοδρομίας».

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές απαιτούν επαναδιαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεις μισθών, καθιέρωση κατώτατου μισθού, καθώς και τερματισμό της αύξησης των τιμολογίων για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την ενέργεια.

Η απεργία καλύπτει ολόκληρο τον κλάδο των μεταφορών στην Ιταλία, με εξαίρεση τους σιδηροδρόμους, των οποίων οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία πριν από μια εβδομάδα. Το ειδησεογραφικό κανάλι RaiNews24 προειδοποίησε για πιθανά προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία, κυρίως με τα αεροδρόμια του Μιλάνου. Ο ιστότοπος της εθνικής ρυθμιστικής αρχής της αεροπορίας έχει ανακοινώσει μια λίστα με πτήσεις που θα εκτελούνται παρά την απεργία και αφορούν σε πτήσεις υγειονομικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments