Αρχική Εκτός συνόρων Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1: Ο Χασάν «σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα του «θρύλου»

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1: Ο Χασάν «σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα του «θρύλου»

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Επτά αγωνιστικές πριν το τέλος των playoff της Super League Interwetten, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής. Νίκησε 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό ένα αποτέλεσμα που του απέφερε και την μαθηματική εξασφάλιση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο «Μίδας» Αχμέντ Χασάν δήλωσε και πάλι παρών. Όχι μόνο ισοφάρισε σε κρίσιμο σημείο (45+3’) το γκολ του Μακέντα (30’ με πέναλτι) με το οποίο προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός, αλλά σκόραρε ξανά στο 72ο λεπτό, για να βάλει το «κερασάκι» στην τούρτα της φιέστας του Ολυμπιακού στο 97’ ο Μπρούμα.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς εισήλθε πάλι με σχηματισμό 3-4-3 τον οποίο στα τελευταία ματς δοκιμάζει ο Πορτογάλος. Είναι ένα σύστημα το οποίο έχει αποφέρει μεγάλα αποτελέσματα. Με λίγα λόγια δουλεύει άψογα το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο προπονητής του Ολυμπιακού. Και για να το δουλεύει τόσο πολύ φαίνεται πως θα το δούμε αρκετά και του χρόνου. Στα του αγώνα ο Ολυμπιακός εισήλθε συγκεντρωμένος και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με το «καλημέρα». Το «τριφύλλι» αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Στο 12ο λεπτό ο Ελ Αραμπί σκόραρε με προβολή και το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Φορτούνης ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Έπειτα στο 28ο λεπτό το γκολ του Μακέντα με πέναλτι πάλι ήταν σωστό και έτσι έγινε το 0-1, αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα. Ενώ το πράγμα έδειχνε να στραβώνει για τον Μαρτίνς λόγω του τραυματισμού του Μπα, εκείνος απλά άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, ρίχνοντας μόλις στο 36ο λεπτό και τον Αχμέντ Χασάν στο ματς. Φυσικά δικαιώθηκε με τον Αιγύπτιο επιθετικό (που όπως έχουμε πει έχει ακούσει τα πάντα), να σκοράρει δύο γκολ και να δίνει την πολυπόθητη νίκη.

Από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ουδεμιά σχέση με τον αγώνα που είχε κάνει στο ντέρμπι του «ΟΑΚΑ» (νίκη 2-1). Ο σχηματισμός 4-2-2-2 του Μπόλονι δεν δούλεψε καθόλου και όπως είπαμε κόντρα στην ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ. Ναι μεν στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν κάπως την εικόνα τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο. Ο Μπόλονι δεν επενέβη καθόλου στην ομάδα του και την άφησε παραδομένη στις ορέξεις των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Η αποβολή του Πούγγουρα στο 61ο λεπτό σαφώς και επηρέασε την αγωνιστική εικόνα του «τριφυλλιού», αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς τα τελευταία τρία χρόνια είναι άπαικτος! Πανάξιος πρωταθλητής για 46η φορά στην ιστορία του.

Πηγή φωτογραφίας: Newsbomb.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments