Αρχική Videos “Οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα είναι η νέα κανονικότητα”

“Οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα είναι η νέα κανονικότητα”

0

Οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα γίνουν μια νέα πραγματικότητα στη Γερμανία, επεσήμανε σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο Λίντνερ παραδέχτηκε ότι το Βερολίνο αντιμετωπίζει την προοπτική ακριβότερης ενέργειας μακροπρόθεσμα χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο.

«Θα είναι το νέο κανονικό. Το αέριο μέσω ενός τερματικού σταθμού LNG είναι πιο ακριβό από το αέριο του ρωσικού αγωγού μόνο για υλικοτεχνικούς λόγους. Επομένως, το επίπεδο τιμών παραμένει υψηλότερο, χωρίς όμως καταστροφικά άλματα», είπε.
Τον περασμένο χρόνο, οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν εκτοξευθεί πολλές φορές σε πρωτοφανή επίπεδα, που τροφοδοτούνται από κυρώσεις κατά της Ρωσίας και διαταραχές στον εφοδιασμό του αγωγού. Αυτό οδήγησε σε αύξηση του πληθωρισμού σε ολόκληρη την ΕΕ.

Για την προστασία των καταναλωτών, οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να ορίσουν έκτακτο ανώτατο όριο στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου στα 180 ευρώ (191 $) ανά μεγαβατώρα (MWh), ένα μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, παρά την τρέχουσα πτώση, οι τιμές του φυσικού αερίου εξακολουθούν να είναι αρκετές φορές υψηλότερες από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments