Αρχική Videos Οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες αν χρησιμοποιήσει...

Οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά

0

«Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν δυναμικά εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, στο  CBS.  Τόνισε επίσης ότι τα δημοψηφίσματα στις δημοκρατίες του Donbass και στις ουκρανικές περιφέρειες Kherson και Zaporozhye δεν άλλαξαν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο.

Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία, δήλωσε ο Σάλιβαν στην τηλεοπτική εκπομπή Face the Nation. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε στη Μόσχα, τόσο ιδιωτικά σε «πολύ υψηλό επίπεδο» όσο και δημόσια, ότι «αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας θα απαντήσουν αποφασιστικά». Ο Σάλιβαν πρόσθεσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί “στενά” τον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος ενός καταστροφικού περιστατικού, η εγκατάσταση έκλεισε ως απάντηση στον συνεχή βομβαρδισμό για τον οποίο και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Μετά από τρεις ημέρες ψηφοφορίας στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ, η συμμετοχή έφτασε το 76,09 τοις εκατό και το 77,12 τοις εκατό, αντίστοιχα. Τα δημοψηφίσματα κηρύχθηκαν έγκυρα, σύμφωνα με τους νόμους της Ρωσίας που λένε ότι ένα δημοψήφισμα θεωρείται έγκυρο  εάν έχει λάβει μέρος σε αυτό πάνω από το 50 τοις εκατό των ψηφοφόρων. Και στην περιοχή Zaporozhye, η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν επίσης πάνω από 50 τοις εκατό μετά το τέλος της τρίτης ημέρας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments