Αρχική Videos Καμπανάκι για ελλείψεις σε τρόφιμα στην Ευρώπη

Καμπανάκι για ελλείψεις σε τρόφιμα στην Ευρώπη

0

Καμπανάκι κινδύνου από τους καλλιεργητές λαχανικών στη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του reuters, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τις δραστηριότητες τους λόγω της μεγάλης ενεργειακής κρίσης. Αυτή η εξέλιξη θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην προσφορά τροφίμων.

Αυτή τη στιγμή, η απογείωση των τιμών του ρεύματος και του φυσικού αερίου είναι το μεγαλύτερο κόστος που αντιμετωπίζουν όσοι καλλιεργούν θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Δύο Γάλλοι αγρότες που ανανέωσαν πρόσφατα τα συμβόλαιά τους για το ηλεκτρικό ρεύμα για το 2023 δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι οι τιμές πάνω από 10 φορές από αυτές που ήταν το 2021. Ο Benjamin Sino-De Vos, που καλλιεργεί αγγούρια, ντομάτες και φράουλες νότια του Παρισιού, είπε:

«Τις επόμενες εβδομάδες θα προγραμματίσω τη σεζόν, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Αν παραμείνει έτσι, δεν έχει νόημα να συνεχίσω τη νέα χρονιά. Δεν είναι βιώσιμο».
Ο Johannes Gross, αναπληρωτής διευθυντής πωλήσεων στο γερμανικό συνεταιρισμό Reichenau-Gemüse, δήλωσε στο Reuters: «Πρέπει να περιμένουμε αύξηση του κόστους παραγωγής περίπου 30 τοις εκατό. Μερικοί συνάδελφοι σκέφτονται να αφήσουν άδεια τα θερμοκήπια τους για να διατηρήσουν το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί τον επόμενο χρόνο».
Το αυξανόμενο κόστος των λιπασμάτων, της συσκευασίας και της μεταφοράς προσθέτει επίσης στα προβλήματα. Ακόμη και σε ηλιόλουστες χώρες όπως η Ισπανία, οι καλλιεργητές φρούτων και λαχανικών παλεύουν με 25% αύξηση στο κόστος των λιπασμάτων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments