Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συνάντηση γιγάντων στο πάρκο ελευθερίας

Συνάντηση γιγάντων στο πάρκο ελευθερίας

0
Dodekanisos

Μη με φοβάσαι δεν χτυπάω προσκυνημένους
Μα όταν περνάω από μπροστά σου κάτσε άγαλμα
Είμαι ένας λύκος που δαγκώνει τους χαμένους
Μες στην καρδιά μου τις αξίες μου έχω χάραγμα
Σ.Νταουσανάκης

Οι επιστήμονες υγειονομικοί που εκδιώχθηκαν από την εργασία στους, επειδή δεν υπάκουσαν στα κελεύσματα της «αδιαμφισβήτητης επιστήμης», είχαν την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούν στο πνευματικό τους σπίτι, στο πάρκο Ελευθερίας, τον κορυφαίο Ιατρό, ΣουχαρίτΜπαγκντί και τον κορυφαίο Νομικό  Ρ.Φούλμιχ. Δύο γίγαντες ένωσαν τις φωνές τους με τους ανθρώπους που καταδικάστηκαν σε πείνα ελέω προστασίας ( ; ) της δημόσιας υγείας, βροντοφωνάζοντας «wewillwin».

Σε συνέντευξη τύπουπου  έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Γ. Καραντζάς του Μεγάρου της ΕΣΗΕΑ οι εκλεκτοί καλεσμένοι τόνισανμετ΄επιτάσεως ότι έρχονται «inpeace»,ότι έρχονται ειρηνικά, προσκαλώντας την αντίθετη πλευρά να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να κάνουν μια επιστημονική συζήτηση…

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, βέβαια!Κανένα συστημικό μέσο δεν προσήλθε έστω να ακούσει  και να καταγράψει ως όφειλε όσα  – με επιστημονική τεκμηρίωση- είχενα δηλώσει ο καθηγητής.

Πολύς, όμως, ήταν και ο απλός κόσμος που ήθελε να ακούσει τον καθηγητή και τον νομικό , να αντλήσει δύναμη από τις δυο αυτές προσωπικότητες που ήρθαν στην Ελλάδα, για να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα επιστήμονες στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Αυτό και έγινε!

Σε μία εκδήλωση άρτια οργανωμένη από το σωματείο ΣΥΔΕ των υγειονομικών κατά της Υποχρεωτικότητας ιατρικών πράξεων το συγκεντρωμένο πλήθος,η προσέλευση του οποίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά αυτούς τους θρύλους, που όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν είχαν μια τέλεια ζωή, μέχρι  που με το ξέσπασμα της πανδημίας βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα…

Ο Νομικός Ρ. Φούλμιχ, ό άνθρωπος που έχει στο ενεργητικό μου μεγάλες νίκες  κατά κολοσσών και ασχολείται με το θέμα της πανδημίας (plan-demia, την αποκαλεί), ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα  στάδια που προηγήθηκαν της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα, δηλώνοντας ότι σε συνεργασία με έμπειρους νομικούς θα δραστηριοποιηθεί στις ΗΠΑ , για να επέλθει η  κάθαρση σε μια υπόθεση που μας στέρησε τη ζωή μας και την  περιουσία μας.

Η ιαχή «Μπαγκντί, Μπαγκντί» ήχησε στο πάρκο Ελευθερίας που φιλοξένησε τον Επιστήμονα, η συνδρομή του οποίου υπήρξε καίρια από την έναρξη αυτής της περιπέτειας. Στο πρόσωπό του οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί και ο κόσμος που αντέδρασε από την πρώτη στιγμή σε αυτήν τη δυστοπία βλέπουν εκείνον που τους δίνει δύναμη, το αντίπαλο δέος στο κυρίαρχο αφήγημα που έχει ενδυθεί τον μανδύα της Επιστήμης.

Εκείνος με την έμφυτη ευγένειά του και με κίνητρο την αγάπη προς τον άνθρωπο και την ηθική άσκηση της Ιατρικής  έκανε μάθημα ανοσολογίας σε ένα κοινό που διψούσε για αποδείξεις…Και τις είχε πια μπροστά τα μάτια του!

«Το τέλος αυτής της  κατάστασης θα αρχίσει από εσάς, Έλληνες, είπε. «Μπορεί να μην υπάρχει πια Σωκράτης, Αριστοτέλης…Υπάρχει, όμως,  ο Ι. Ιωαννίδης, ο κορυφαίος επιστήμονας. Υπάρχετε εσείς πουμπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Εσείς μπορείτε να ενώσετε τους Έλληνες και να γίνετε το παράδειγμα για τα υπόλοιπα κράτη. Και έτσι  θα  ξαναμπείτε στα βιβλία της Ιστορίας.Για να ξανακερδίσουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Χαιρετισμοί από συλλογικότητες και συνδικάτα έδωσαν τον τόνο στην εκδήλωση αποδεικνύοντας ότι αυτό που είπε από μικροφώνου ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ σε αναστολή κος Δ. Ευθυμιάδης, ότι δηλ.  η κοινωνία πια κατάλαβε την αλήθεια, είναι απόλυτα αληθές! Ο εκπρόσωπος των επιστημόνων της ΕΥΔΑΠ, ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης των εκπαιδευτικών  Μ.Α.Ζ.Ι., ο πρόεδρος του νοσοκομείου ΛΑΙΚΟ, όλοι ήταν εκεί  στο πλευρό των ανθρώπων εκείνων που γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της ολοκληρωτικού τύπου Δημοκρατίας, που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, εγκαινιάστηκε με τις παρεκκλίσεις και τις αναστολές και εδραιώθηκε με  τη χρήση πιστοποιητικών κυκλοφορίας!

Δεν έλειψαν και οι Μουσικοί! Αυτά τα διαμάντια της Τέχνης που διαφοροποίησαν τη στάση τους από τη μεγάλη μερίδα των συναδέλφων τους,οι οποίοιαδιαφόρησαν στην έκκληση στήριξης που τους απηύθυναν οι υγειονομικοί με επιστολή τους. Οι φωτεινές εξαιρέσεις; Αυτοί οι με όλο ψυχή τροβαδούροι  που υπηρετούν την αλήθεια!Ο Βασίλης Παναγιωτίδης, η Γιολάντα Δαναού συνοδευόμενη από τον Γ. Ανδρακάκο και ο Στέργιος Νταουσανάκης, που για άλλη μία φορά έρχεται κρατώντας από το χέρι την Ελευθερία του που δεν χαρίζεται σε κανέναν και δεν φυλακίζεται.

Η εικόνα των δύο ανδρών που στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον  ενώ τα πλήθη τους αποθεώνουν  θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό όλων όσων έσπευσαν να τους ακούσουν και εκείνων που παρακολουθούσαν σε ζωντανή μετάδοση την εκδήλωση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τέτοιες συναντήσεις είναι σπάνιες! Όσοι ήταν εκεί είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια εμπειρία που θα τους συνοδεύει για όλη τους τη ζωή. Για να μην ξεχάσει ποτέ κανένας ότι πάνω από όλα είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Κι ότι εκεί σε μια γωνιά της Ευρώπης, στην Ελλάδα, κάποιοι άνθρωποι με επικεφαλής τους αγωνιστές με τις λευκές μπλούζες ύψωσαν το ανάστημά τους και έδειξαν τι σημαίνει να διαθέτει κάποιος το «θάρρος του πολίτη»!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments