Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Οι εποχές άλλαξαν, οι μικροί δεν ασχολούνται το ίδιο”

“Οι εποχές άλλαξαν, οι μικροί δεν ασχολούνται το ίδιο”

0
Dodekanisos

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής του Αστέρα Παστίδας, Παντελής Αθανασίου, εξέφρασε με δηλώσεις του στην “Αθλητική Ροδιακή”, τους έντονους προβληματισμούς του όσον αφορά την νοοτροπία των νεαρών ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Σίγουρα θα πρέπει να βοηθήσουμε τους μικρούς. Από την άλλη όμως οι παράγοντες βλέπουν ότι δεν υπάρχουν τόσα πολλά ταλέντα και αναγκαστικά επιλέγουν έμπειρους. Παλιότερα θεωρώ ότι υπήρχαν περισσότερα παιδιά σε μικρές ηλικίες που μπορούσαν να παίξουν. Πλέον δεν βγαίνουν πολλά παιδιά όπως τότε. Έχουν αλλάξει και οι εποχές βέβαια. Τώρα τα παιδιά ασχολούνται με τους υπολογιστές και τα κινητά και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το πώς …θα βγάλουν μια καλή φωτογραφία να την ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν βλέπουν όμως την ουσία που αυτή περικλείεται στη δουλειά. Προσωπικά προσπαθώ να βοηθήσω τα μικρά παιδιά, αλλά βλέπω ότι σε γενικές γραμμές δεν το αγαπάνε τόσο. Τα παιδιά πρέπει να δουλέψουν για να προχωρήσουν. Το ποδόσφαιρο σε βάθος χρόνου αποδίδει δικαιοσύνη. Όποιος δουλεύει θα δικαιωθεί. Είναι κάτι που πάντα το λέω στους πιο μικρούς. Δεν είναι δυνατόν να κάνω εγώ που είμαι 34 χρονών συνέχεια προπονήσεις και ένας νεαρός να είναι μόνιμα μπροστά από έναν υπολογιστή και να μην δουλεύει όπως πρέπει στο γήπεδο. Προσωπικά αυτό με στεναχωρεί και πολλές φορές γίνομαι και κουραστικός απέναντι στους μικρούς. Βλέπουν το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Και αυτός είναι και ο λόγος που στο γήπεδο διακρίνονται παιδιά άνω των 30 ετών. Και όλοι λένε έξω γιατί παίζει ακόμα ο Αθανασίου για παράδειγμα, ο Θεοδοσίου και ο Γκινής; Μα αυτοί παίζουν διότι τελειώνει η προπόνηση και κάθονται ακόμα στο γήπεδο για να δουλέψουν ενώ ο μικρός σηκώνεται αμέσως και φεύγει».

Για την επόμενη ημέρα του πρωταθλήματος χαρακτηριστικά δήλωσε:
«Η αλήθεια είναι ότι και να πούμε εμείς θα είναι περιττό. Οι αρμόδιοι ξέρουν καλύτερα από εμάς. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ίδιοι. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα μας πούνε και ανάλογα να πράξουμε. Αν είναι να ξεκινήσουμε πάντως και να κλείσουμε σε ενάμιση μήνα είναι προτιμότερο να μην αρχίσουμε καθόλου. Δεν αξίζει τον κόπο. Θα είναι κάτι που δεν μας κάνει καλό. Θα μας ρίξει ψυχολογικά. Είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές».

Τέλος στην ερώτηση για το αν η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει καθοριστικό ρόλο στο να αλλάξει η οπτική των παραγόντων με βάση το οικονομικό κομμάτι, απάντησε τα ακόλουθα:
«Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Είμαστε μια κοινωνία όπου καλώς ή καλώς πάντα θα υπάρχει κάποιος πρόεδρος που θα δίνει λεφτά. Τη μια θα είναι δυο, μετά πέντε και πάει λέγοντας. Η κατάσταση είναι σίγουρα δύσκολη αλλά πάντα υπάρχει αυτός που θα θέλει το πρωτάθλημα. Ο κορωνοϊός δεν θα το σταματήσει αυτό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments