“Για …λύπηση ο Σουνάκ, απελπιστικά τα ψέματα του!”

0
Dodekanisos

Ευθείες “βολές” κατά του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η ίδια σε δήλωση του τόνισε και τα εξής:

“Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ εξαπατά ευθαρσώς το κοινό κατηγορώντας τη Μόσχα ότι προσπαθεί να επιφέρει πυρηνική κλιμάκωση και εξοπλίζει τους ενεργειακούς πόρους της για να πνίξει τη Δύση”.
Ο Σουνάκ προειδοποίησε τα δυτικά έθνη ότι, εάν η Ρωσία πετύχει στην Ουκρανία, «ίσως είναι τα επόμενα». Κατηγόρησε περαιτέρω τη Μόσχα για «απερισκεψία», υποστηρίζοντας ότι «μας έχει φέρει πιο κοντά σε μια επικίνδυνη πυρηνική κλιμάκωση από οποιοδήποτε άλλο σημείο μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας». Ο Βρετανός πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τη Μόσχα ότι διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δύση. Αυτή η κίνηση, ισχυρίστηκε, «είχε καταστροφικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων και απείλησε την ενεργειακή μας ασφάλεια».

Τα ψέματα του Σουνάκ είναι τόσο απελπιστικά που θα μπορούσε κανείς να τον λυπηθεί». Απέρριψε τις κατηγορίες για «πυρηνική κλιμάκωση», σημειώνοντας ότι η Ουκρανία συμμετείχε στον βομβαρδισμό του ρωσικού πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, της μεγαλύτερης εγκατάστασης του είδους του στην Ευρώπη.

Αναφερόμενη στην ενεργειακή κρίση, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η Ρωσία δεν διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου ούτε για ένα δευτερόλεπτο», υπενθυμίζοντας ότι ήταν οι ΗΠΑ μαζί με πολλές άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που είχαν απαγορεύσει τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας και πίεζαν την ΕΕ να κάνει το ίδιο». Το μπλοκ, ωστόσο, εξακολουθεί να εισάγει Ρωσικό αέριο, αν και επιδιώκει να το καταργήσει πλήρως έως το 2027.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments