“O Biden μας παρασέρνει σε μια ανόητη σύγκρουση με τη Ρωσία”

0
Dodekanisos

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ακολουθεί μια «αυτοκτονική» πορεία στην Ουκρανία και μπορεί να παρασύρει τις ΗΠΑ «ανόητα σε αντιπαράθεση» με τη Ρωσία, δήλωσε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν. Μιλώντας σε ένα επεισόδιο του podcast του Βρετανού σχολιαστή Russell Brand , ο Stone είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία οφείλεται στο «νεοσυντηρητικό κίνημα που ξεκίνησε τον πόλεμο στο Ιράκ» και που εξακολουθεί να κατέχει εξέχουσες θέσεις στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Ο Μπάιντεν είναι ένας παλιός ψυχροπολεμιστής και μισεί πραγματικά την παλιά Σοβιετική Ένωση την οποία συγχέει ξανά με τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία δεν είναι κομμουνιστική. Φαίνεται ότι μας παρασύρει ανόητα σε μια αντιπαράθεση με μια δύναμη όπως είναι η Ρωσία. Σκέφτηκα ότι τώρα που είναι γέρος θα ηρεμούσε και ότι θα ήταν πιο ήπιος. Πλέον, βλέπω έναν άνθρωπο που ίσως δεν είναι υπεύθυνος για τη δική του διοίκηση. Ποιός ξέρει;», αναρωτήθηκε.

Το 2016, ο Στόουν έκανε ένα ντοκιμαντέρ, «Ουκρανία στη φωτιά», εξηγώντας τον ρόλο των ΗΠΑ στην ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, το 2014. Η ταινία ήταν ιδιαίτερα επικριτική για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, τη χορηγία των Ουκρανών από τις ΗΠΑ και τον πόλεμο στο Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ που διεξήγαγε ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ διάδοχος του Γιανούκοβιτς, Πιότρ Ποροσένκο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments