Αρχική Videos Νέο «καμπανάκι» από ειδικούς για το θέμα ασφάλειας της τεχνητής νοημοσύνης

Νέο «καμπανάκι» από ειδικούς για το θέμα ασφάλειας της τεχνητής νοημοσύνης

0

Να αποτελέσει παγκόσμια προτεραιότητα ανώτατου μάλιστα επιπέδου το θέμα ασφάλειας της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρει το μη κερδοσκοπικό Κέντρο για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης σε δήλωση που υπογράφηκε από 350 εξέχοντα άτομα στον χώρο και σε συναφείς τομείς. Και αυτό διότι επισημαίνουν τους κινδύνους …ακόμα και αφανισμού της ανθρωπότητας.

«Ο μετριασμός του κινδύνου εξαφάνισης από την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα μαζί με άλλους κινδύνους κοινωνικής κλίμακας, όπως οι πανδημίες και ο πυρηνικός πόλεμος», αναφέρει η δήλωση.
Σε αυτούς που υπογράφουν τη δήλωση, συμπεριλαμβάνεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google DeepMind, Ντέμις Χασάμπις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Anthropic, Dario Amodei, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, ο οποίος είπε πρόσφατα στο Κογκρέσο ότι ανησυχούσε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να πάει « πολύ λάθος» και τους προέτρεψε να επιβάλουν κανονισμούς. Οι τρεις ηγέτες του κλάδου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις νωρίτερα αυτό το μήνα για να συζητήσουν πιθανούς κανονισμούς.

Η νέα έγγραφη δήλωση απηχεί μια άλλη ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο από το Ινστιτούτο Future of Life, υποστηρίζοντας ένα εξάμηνο μορατόριουμ στις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης μεγάλης κλίμακας προκειμένου να αποφευχθεί μια «εκτός ελέγχου κούρσα για την ανάπτυξη όλο και πιο ισχυρών ψηφιακών μυαλών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments