Αρχική Επικαιρότητα Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή self test οι μαθητές στα σχολεία

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή self test οι μαθητές στα σχολεία

0
Φωτογραφία: tovima.gr
Dodekanisos

Δημοσιεύθηκε το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας χρονιάς. Έτσι, το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει με συγκεκριμένους όρους για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα «alfavita.gr» οι μαθητές θα προσέρχονται στα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτό ισχύει για μαθητές 12 ετών και άνω. Ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Τέλος θα μπορούν να προσέλθουν και με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί αν εντοπιστεί κρούσμα COVID-19

Στην περίπτωση που εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, το άτομο απομακρύνεται από το σχολείο. Τίθεται σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Απέχει από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Όπως και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος. Στην συνέχεια, επιστρέφει στο σχολείο μετά την παρέλευση 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Ενώ για την επιστροφή στο σχολείο δεν θα είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Πότε κλείνει ένα τμήμα

Όσον αφορά το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος, αυτό θα συμβεί αν εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του. Εφόσον συμβεί τέτοιο περιστατικό, η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αυτά ισχύουν για τους εκπαιδευτικούς

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου). Ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τις εκκλήσεις για εμβολιασμό

Το υπουργείο Παιδείας, στην ανακοίνωσή του για το υγειονομικό πρωτόκολλο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Απευθύνουμε έκκληση στους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, αλλά και στους γονείς μαθητών από 12 ετών και άνω να προστατεύσουν τα παιδιά τους, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στη μείωση της διασποράς του ιού».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments