“Μαζικά διεφθαρμένη η Ουκρανία, δεν μπορεί ακόμα να ενταχθεί στην ΕΕ!”

0
Dodekanisos

Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο να ενταχθεί η Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο ίδιος την κατηγόρησε ως «μαζικά διεφθαρμένη».

«Όποιος είχε σχέση με την Ουκρανία ξέρει ότι αυτή είναι μια χώρα διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Παρά τις προσπάθειές της, δεν είναι έτοιμη για προσχώρηση. Χρειάζεται τεράστιες εσωτερικές μεταρρυθμιστικές διαδικασίες. Το να δίνουμε ψευδείς υποσχέσεις» στους Ουκρανούς σχετικά με την ένταξη στην ΕΕ δεν θα ήταν καλό ούτε για την ΕΕ ούτε για την Ουκρανία». Ο Γιούνγκερ έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις στο Γερμανικό περιοδικό Άουκσμπούργκερ Αλγκεμάϊνε (Augsburger Allgemeine) όπου παραχώρησε συνέντευξη.

«Δεν πρέπει να δίνετε ψεύτικες υποσχέσεις στους ανθρώπους στην Ουκρανία που υποφέρουν», είπε ο Γιούνκερ. «Είμαι πολύ θυμωμένος για κάποιες φωνές στην Ευρώπη που λένε στους Ουκρανούς ότι μπορούν να γίνουν μέλη αμέσως. Η ένταξη στην ΕΕ για υποψήφιες χώρες όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία πρέπει να συνδέεται με «εσωτερικές μεταρρυθμίσεις» και να υποστηρίζεται από «ειδική πλειοψηφία», υποστήριξε ο Γιούνκερ. «Η Ουκρανία αντιμετωπίζει ερωτήματα εδώ και χρόνια σχετικά με το ιστορικό της στην καταπολέμηση της διαφθοράς», τόνισε.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments