“Είμαστε εκεί, όσο χρειαστεί, μέχρι να κερδίσει η Ουκρανία!”

0
Dodekanisos

Το χάος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, δεν πρόκειται να έχει αντίκτυπο στην υποστήριξη του Καναδά στην Ουκρανία, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τρουντώ με τοποθέτηση που έκανε.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι λέει ότι η υποστήριξη που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο μέχρι σήμερα αναμένεται να διαρκέσει για περίπου δύο ακόμη μήνες αλλά αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται να πτοεί ή να προβληματίζει τον πρωθυπουργό του Καναδά.

«Ο Καναδάς έχει ήδη παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική, ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, δήλωσε ο Τρουντώ. «Η υπεράσπιση της τάξης που βασίζεται σε διεθνείς κανόνες, η οποία έχει τόσο μεγάλη σημασία για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία που νιώθουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είναι απαραίτητη», είπε. Ο Τριντό συμμετείχε πρόσφατα σε μια κλήση με τους ηγέτες της G7, στην οποία είπε ότι ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στον αγώνα, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τον Καναδά. «Είμαστε εκεί με ό,τι χρειαστεί, όσο χρειαστεί, μέχρι να κερδίσει η Ουκρανία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments