“O εχθρός που θα χτυπήσει τη Ρωσία με πυρηνικά δεν πρόκειται να επιζήσει”

0
Dodekanisos

«Τίποτα σήμερα δεν αποτελεί απειλή για το κρατισμό της Ρωσίας και την ύπαρξη της Ρωσίας ως κράτους», είπε μεταξύ άλλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας από το Σότσι κατά την διάρκεια της οικονομικής Ολυμπιάδας. Αναφερόμενος στο θέμα με τα πυρηνικά, τόνισε χαρακτηριστικά και τα εξής:

«Ο εχθρός που θα μας χτυπήσει με πυρηνικά δεν θα επιζήσει από την απάντηση της Ρωσίας. Επειδή από τη στιγμή που θα εντοπιστεί η εκτόξευση του πυραύλου, οπουδήποτε – είτε στη θάλασσα είτε στο έδαφος – μια εκτόξευση απάντησης θα έθετε εκατοντάδες πυραύλους μας στον αέρα, έτσι ώστε κανένας εχθρός να μην έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης», εξήγησε ο Πούτιν. Ο ίδιος απέρριψε τις προτάσεις ότι το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας πρέπει να αλλάξει για να διευρυνθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούσε να εξαπολυθεί πυρηνική επίθεση.

Ταυτόχρονα, ο Πούτιν σχολίασε τις εκκλήσεις για επανέναρξη των πυρηνικών δοκιμών, δηλώνοντας ότι το ρωσικό ICBM Sarmat θα βρίσκεται σε υπηρεσία μάχης στο εγγύς μέλλον.
«Ακούω ορισμένες εκκλήσεις για επανέναρξη των πυρηνικών δοκιμών. Να τι μπορώ να τους πω: οι ΗΠΑ υπέγραψαν μια σχετική συμφωνία για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών και η Ρωσία την υπέγραψε επίσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες την υπέγραψαν – αλλά ποτέ δεν την επικύρωσαν», τόνισε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments