Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα ”Μαζεύω καπάκια …μοιράζω χαμόγελα” σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη

”Μαζεύω καπάκια …μοιράζω χαμόγελα” σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη

0
Dodekanisos

”Μαζεύω καπάκια …μοιράζω χαμόγελα” λέγεται η δράση του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών Ρόδου,στο οποίο συμμετέχει κι ο Δήμος μέσω της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης.

Πέρα από την πρακτική διάσταση της δράσης για την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων, επιχειρείται ταυτόχρονα  η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών των παιδικών σταθμών στην ανακύκλωση και  στη συνειδητοποίηση της αξίας της προσφοράς στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξίδιου απαιτείται ένας τόνος καπάκια, δηλαδή περίπου 540.000 κομμάτια, οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικό είναι, αυτά να καταλήξουν σε ένα χώρο συλλογής, αντί για τα σκουπίδια.

Για όλους εμάς είναι μια απλή κίνηση, για εκείνον όμως που θα του προσφερθεί ένα αναπηρικό καροτσάκι είναι πνοή ζωής, στην ήδη δυσάρεστη κατάσταση που βρίσκεται.

Η όλη διαδικασία έχει ως αφετηρία τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Φαληρακίου, όπου συγκεντρώθηκαν καπάκια από τους γονείς, τα νήπια και το προσωπικό του παιδικού σταθμού.

Από εκεί μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και παραδόθηκαν στο Κέντρο Εθελοντών Νοσηλευτών του ΕΣ (κυλικείο Παλαιού Νοσοκομείου) όπου αποτελεί χώρο συλλογής πωμάτων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments