Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την ταυτοποίηση σορών αγνώστων στοιχείων από Δ/νση Εγκληματολογικών...

Εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την ταυτοποίηση σορών αγνώστων στοιχείων από Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών ΕΛ.ΑΣ. και Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού

0
Dodekanisos

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνδιοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (I.C.R.C.), εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την ταυτοποίηση σορών αγνώστων στοιχείων.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν, περισσότερα από 130 στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας,  διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού σε Λέρο, Κάλυμνο, Κώ και Ρόδο.
Με ιδιαίτερη επιτυχία συνδιοργανώθηκαν, το τετραήμερο 6 έως 9 Ιουνίου 2017, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (I.C.R.C.), εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα: «Ταυτοποίηση σορών αγνώστων στοιχείων», σε Λέρο, Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.
Τα σεμινάρια παρακολούθησαν, περισσότερα από 130 στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, Πυροσβεστικό Σώμα), διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.
Επίσης τις ενημερώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν Δικαστικοί Λειτουργοί, διαφόρων βαθμίδων, ενώ παρευρέθηκε και ο Διευθυντής της Α΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, Ταξίαρχος Γεώργιος Γεωργακάκος.
Τα σεμινάρια αφορούσαν στη διαχείριση ανθρώπινων σορών αγνώστων στοιχείων, κυρίως λόγω ναυαγίων, στην ευρύτερη περιοχή των συγκεκριμένων νησιών.
Κατά τις εργασίες των σεμιναρίων, παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους ομιλητές (Ιατροδικαστές, Δικαστικούς Ανθρωπολόγους και Πραγματογνώμονες DNA) οι βέλτιστες – ορθές πρακτικές που αφορούν στη συλλογή προθανάτιων και μεταθανάτιων δεδομένων και ειδικότερα δειγμάτων βιολογικού υλικού τόσο από σορούς όσο και από συγγενείς αγνοουμένων ατόμων για ανάλυση (DNA), προκειμένου να γίνεται η αναγνώριση και ταυτοποίηση τους.
Μετά το πέρας των θεωρητικών εισηγήσεων, το πρόγραμμα περιείχε πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων στη διαχείριση ανθρώπινων σορών και οστικών υπολειμμάτων και στη συλλογή συγκριτικού βιολογικού υλικού από ζώντες.
Τα συγκεκριμένα σεμινάρια αποτέλεσαν μια σημαντική ευκαιρία να συγκεντρωθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι Φορείς, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση, ενώ εκφράστηκε η επιθυμία για τη συνέχιση της δράσης και για τη διοργάνωση ανάλογων εκπαιδεύσεων.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments